Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović BEROŠ Epidemija koronavirusa posebno naglašava nezamjenjivost žena u zdravstvu

BEROŠ Epidemija koronavirusa posebno naglašava nezamjenjivost žena u zdravstvu

Ministar zdravstva ženama je čestitao njihov dan

Ministar zdravstva Vili Beroš čestitao je Dan žena.

- Kažu da žene drže tri kuta kuće, a ja bih dodao da drže i četvrti. Međunarodni dan žena idealan je povod zahvaliti im se na svemu što čine na svim razinama društva. Epidemija koronavirusa posebno naglašava nezamjenjivost žena u zdravstvu. Više od tri četvrtine odnosno 76% zaposlenih u zdravstvu i socijalnoj skrbi čine žene, a 86% radnika u osobnoj njezi u zdravstvenim službama su žene - napisao je Beroš.

Dodao je kako pritom ohrabruje podatak što s godinama, sve više raste zastupljenost žena u zdravstvenom sustavu, pogotovo na rukovodećim pozicijama. 

- Ponosan sam što takav isti trend slijedimo i u Ministarstvu zdravstva gdje žene čine 73,7 % ukupnog broja zaposlenika, a od pet upravnih organizacija, četiri vode žene. One zaista drže naša četiri kuta ministarstva. Hvala svim damama na izdržljivosti, upornosti, suosjećajnosti i neizmjernom doprinosu. Čestitam vam vaš dan! - napisao je ministar.

Vaša reakcija na temu