Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: HRZ/ M. Karačić, MORH/ T. Brandt Canadair CL-415 predan HRZ-u

Canadair CL-415 predan HRZ-u

Spremni svi zrakoplovi planirani za protupožarnu sezonu 2024.

Zrakoplovno tehnički centar d.d. (ZTC) predao je Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu protupožarni zrakoplov Canadair CL-415.

Posljednji je to avion koji je bio na održavanju u ZTC-u, a planiran je za ovogodišnju protupožarnu sezonu. U ZTC je primljen u siječnju 2024. te je nakon obavljenog redovnog godišnjeg pregleda i završenih provjera na zemlji i u zraku spreman za operativnu uporabu.

'ZTC je 855. protupožarnoj eskadrili za ovogodišnju protupožarnu sezonu isporučio 5 Canadaira i 6 Air Tractora, što je u skladu s planiranim u Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku u 2024. godini.

I ove godine u koordinaciji s Ministarstvom obrane ZTC je formirao interventni tim koji je tijekom protupožarne sezone na raspolaganju Hrvatskom ratnom zrakoplovstvu. Mehaničari, inženjeri i ostali radnici potrebni za održavanje zrakoplova 24 sata na dan spremni su za moguće intervencije na protupožarnim avionima na terenu ili u prostorima ZTC-a', poručuju iz ZTC-a.

Radovi na protupožarnim zrakoplovima obavljali su se u skladu s ugovorenom dinamikom održavanja, a temeljili su se na novom Ugovoru o održavanju ZTMS i TMS koji je s Ministarstvom obrane potpisan u veljači 2024. godine čime je prvi put nakon 12 godina značajnije rasla cijena sata rada na održavanju zrakoplova.

Vaša reakcija na temu