Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizira Okrugli stol

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizira Okrugli stol

'Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici za rehabilitaciju i edukaciju mladih počinitelja prekršajnih i kaznenih djela' održat će se 25. rujna

Caritas Splitsko-makarske nadbiskupije organizira Okrugli stol 'Stvaranje učinkovite mreže socijalnih usluga u zajednici za rehabilitaciju i edukaciju mladih počinitelja prekršajnih i kaznenih djela', 25. rujna 2020. godine, u Nadbiskupskom sjemeništu u Splitu od 9.30 do 13.30 sati.

Okrugli stol provodi se u sklopu projekta 'M.O.R.E. mrežom i obrazovanjem za rehabilitaciju i edukaciju mladih kažnjenika' (UP.04.2.1.05.0002.). Projekt sufinancira Europska unija (85% sredstava) iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program 'Učinkoviti ljudski potencijali' 2014-2020) te Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske (15% sredstava), a u okviru Poziva za prijavu projekata usmjerenih jačanju kapaciteta organizacija civilnog društva za podršku učinkovitoj resocijalizaciji i reintegraciji počinitelja kaznenih djela u društvenu zajednicu.

Projekt se provodi u partnerstvu s Elektrotehničkom školom Split, Udrugom Mentor, Zajednicom Pape Ivana XXIII, Centrom za socijalnu skrb Split i Centrom za socijalnu skrb Omiš. Cilj okruglog stola je prikaz šire slike vezane uz maloljetničku delinkvenciju s posebnim osvrtom na provođenje odgojne mjere Posebne obveze uključivanja u rad humanitarnih organizacija ili poslove komunalnog/ekološkog značenja.

- Želimo naglasiti važnost sustavnog unapređivanja kompetencija i profesionalnih kapaciteta stručnjaka koji se bave ovom problematikom, kao i važnost multidisciplinarne suradnje. Okrugli stol je namijenjen socijalnim radnicima, psiholozima, socijalnim pedagozima, pedagozima i ostalim stručnjacima zainteresiranim za ovu temu. Svaki sudionik okruglog stola će za sudjelovanje dobiti potvrdu, a isti će biti bodovan od strane Hrvatske psihološke komore i Hrvatske komore socijalnih radnika - poručili su.

Vaša reakcija na temu