Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
GRIPE ĆE PRVI PUT SLAVITI SVOJ DAN Već su počele pripreme, ideja je animirati tvrtke koje djeluju u kotaru

GRIPE ĆE PRVI PUT SLAVITI SVOJ DAN Već su počele pripreme, ideja je animirati tvrtke koje djeluju u kotaru

Karlo Pilko nam je iznio ideje

Dan kotara Gripe prvi put će se proslaviti! Fešta će se upriličiti 15. rujna, a čelnik tog kvarta Karlo Pilko nam je rekao da su pripreme već počele. 

- Program će se održati u blizini dječjeg igrališta kod ŠC Gripe, a sastojat će se od zabavnog dijela za najmlađe, glazbenog dijela i prigodnog domjenka. Nastojat ćemo animirati i dio tvrtki s Gripa da se uključe u dijelu u kojem to bude moguće kako bi Dan kotara potvrdio zajedničku sinergiju građana, poslovnih subjekata, udruga i samog kotara - poručio je Pilko.

Informacija o proslavi Dana kotara prilika je i da vidimo što se sve napravilo u zadnje vrijeme. Nedavno smo ga kontaktirali da nam kaže novosti oko tri projekta koja pratimo u sklopu serijala Naš grad, a sada nam je naveo da su u proteklih devet mjeseci iz kotarskih sredstava financirana tri nova rukohvata, te su izvršili obećanje prema dvjema skupinama balotaša: na dvije lokacije postavili su nove klupe i piknik stol.

- Također smo sanirali nogostup u dijelu Vukovarske ulice od broja 52 do 58, dio nogostupa kod brojeva 62 i 64, što je bio nerealiziran nalog Grada prema izvođaču iz, zamislite, 2018. godine! No sada je i taj dio realiziran u dijelu koji se odnosio na gradsku česticu - kazao je Pilko.

Ima toga još...

- Ponosni smo i na dvije proglašene 'pješačke zone' oko ex Koteksa, ali i na onome što radi Grad vezano za izmjenu kamenih ploča u tom cijelom području, s obzirom na to koliko smo puta ukazivali na te probleme. Radovi su skupi, dugo traju, ali iznimno smo zadovoljni što se konačno krenulo u realizaciju. Sanirana je Radnička ulica koja je uništena zbog velikog broja kamiona i miješalica koji su dolazili radi gradnje novog stambenog objekta, a prema našim planovima za ovu godinu trebalo bi se krenuti sa sanacijom Križanićeve i dijela Osječke ulice, ali i deset novih kosina za olakšano kretanje osoba s invaliditetom te majki s kolicima. 

Krenula je i sanacija pješačkih staza na platou iznad DV 'Bosiljak', uskoro bi taj problem trebao biti riješen.

- Dobili smo i mini voćnjak uz dječje igralište na Gripama, a i samo igralište je obnovljeno te su dodani i novi sadržaji. Nije manje bitno ni da se cijeli taj dio dodatno uredio ili obnavljanjem svih starih klupa ili dodavanjem novih, ali i uređenjem koševa za smeće - zaključio je Pilko.


Vaša reakcija na temu