Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Donosimo vremensku prognozu za Dalmaciju

Donosimo vremensku prognozu za Dalmaciju

Najviša dnevna temperatura zraka 25 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti djelomice, osobito na jugu pretežno sunčano, a uz povećanu naoblaku na sjevernom dijelu mjestimice je moguća kiša, uglavnom navečer i u noći. Vjetar slab do umjeren sjeverozapadni.

Najviša temperatura zraka između 22 i 25 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Na sjevernom Jadranu mjestimice udari bure 35-40 čvorova. Još je jutros moguća magla. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana mogući neverini.

Stanje

Nad Jadranom se zadržava anticiklonalno polje, a po visini s jugozapada pristiže vlažni i nestabilni zrak.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Tiho ili sjeverozapadni vjetar 4-12 čvorova. Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana bura 6-16, pod Velebitom do 22 čvora. More 1-2, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana 3. Vidljivost 10-20 km, još jutros moguća manja od 1 km zbog magle. Malo do umjereno oblačno, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pretežno oblačno mjestimice uz kišu, a mogući su i pljuskovi i grmljavina.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Tiho ili slab sjeverozapadni vjetar. Na dijelu srednjeg i na krajnjem jugu slaba do umjerena, a na sjevernom Jadranu i pojačana bura. More malo do umjereno valovito. Malo do umjereno oblačno, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana pretežno oblačno mjestimice uz kišu, a mogući su i pljuskovi i grmljavina.

Vaša reakcija na temu