Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Donosimo vremensku prognozu za Dalmaciju

Donosimo vremensku prognozu za Dalmaciju

Temperatura zraka od 18 do 23 °C

Prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda danas će u Dalmaciji biti umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, ponegdje i obilnom. 

Pljuskovi s grmljavinom lokalno izraženi i obilni, osobito navečer na jugu. Puhat će umjereno do jako jugo i južni vjetar, navečer moguće olujno. 

Temperatura zraka od 18 do 23 °C.

Izvješće Pomorskog meteorološkog centra Split DHMZ-a

Upozorenje

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana udari bure, na otvorenom moru sjeverozapadnog i jugozapadnog vjetra, na južnom i dijelu srednjeg Jadrana udari juga i jugozapadnog vjetra 35-70 čvorova. More ponegdje 5, na južnom Jadranu i 6. Ponegdje su moguće nevere.

Stanje

Duboka ciklona s frontalnim sustavom se preko Jadrana sporo premješta na sjeveroistok, dok će se druga plitka ciklona zadržavati nad Italijom.

Vremenska prognoza za Jadran za prvih 12 sati

Na sjevernom Jadranu bura, na dijelu sjevernog i srednjeg Jadrana sjeverozapadnjak i jugozapadnjak 14-28, još tijekom jutra mjestimice do 34 čvora. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana jugo i jugozapadnjak 16-34, još tijekom jutra mjestimice do 38 čvorova, od sredine dana će slabjeti na 12-24 čvora. More 3-4, ponegdje 5, još tijekom jutra na južnom Jadranu 6, od sredine dana u smirivanju. Vidljivost 5-15 km. Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom.

Vremenska prognoza za sljedećih 12 sati

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana umjerena do jaka bura, na otvorenom moru sjeverozapadnjak. Na južnom i dijelu srednjeg Jadrana umjeren do pojačan, na otvorenom moru prolazno jak jugozapadni i sjeverozapadni vjetar, uz obalu ponegdje i jugo. More umjereno valovito i valovito. Promjenjivo oblačno s mjestimičnom kišom, a mogući su i izraženiji pljuskovi s grmljavinom. Vidljivost ponegdje može biti smanjena zbog kiše.

Vaša reakcija na temu