Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Htio zaraditi na kriptovalutama pa ostao bez gotovo 3000 eura

Htio zaraditi na kriptovalutama pa ostao bez gotovo 3000 eura

Policija apelira na građane da budu oprezni

Šibenskoj policiji je jučer 67-godišnjak prijavio računalnu prijevaru. Od lipnja do kraja rujna je putem mobilne aplikacije bio u kontaktu s nepoznatim muškarce koji mu je ponudio mogućnost ulaganja i sigurne zarade preko kriptovalute.

Uplatio je ukupni iznos od 2950 eura te u trenutku kada je zahtijevao isplatu dobiti iz digitalnog novčanika, nepoznata muška osoba je zatražila dodatnu uplatu od ukupno 2950 eura, a tada je 67-godišnjak shvatio da je prevaren.

Protiv nepoznatih počinitelja će biti podnesena kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku, a policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

'Kako ne bi postali žrtvom ovakvog i sličnog kaznenog djela, građanima savjetujemo da prije odluke o kupnji ili investiranju putem interneta svakako provjere adrese pošiljatelja elektroničke pošte, zatim postoji li ta pravna ili fizička osoba koja se bavi trgovinom, a posebno neka na zahtjeve ne šalju svoje osobne podatke ili podatke bankovnih kartica.

Investicijske prijevare i prijevare u online kupovini: navode vas da mislite da ste na tragu pametnog ulaganja ili vam daju izvrsnu lažnu online ponudu', upozorava policija.

Vaša reakcija na temu