Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Radionica izrade konavoskoga veza u Čilipima

Radionica izrade konavoskoga veza u Čilipima

Od krpice do poprsnice

 Iz Muzeja i galerija Konavala pozvaju djecu na redovite godišnje radionice izrade konavoskoga veza, koje će se u ovoj školskoj godini održavati srijedom od 16 do 17 sati u Zavičajnom muzeju Konavala. 

Voditeljice radionice su Katica Carević i Katica Kordić.

Umijeće izrade konavoskoga veza zaštićeno je 2015. godine kao nematerijalano kulturno dobro, što je i povod za održavanje ove vrste aktivnosti u našem muzeju koju provodimo od 2016. godine. 

Polaznici radionice upoznat će se s bogatim nasljeđem izrade konavoskoga veza na poprsnicama i orukavljima ženske košulje, a samu izradu započinju vezenjem najjednostavnijih mustri. Radionica je namijenjena i početnicima i malim veziljama s iskustvom. Prijave nisu potrebne.

Prva radionica započinje u srijedu, 9. listopada u 16 sati.

Vaša reakcija na temu