Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
FANTOMSKA GRADNJA NA BRAČU: Policija krenula s uhićenjima, radi se o slučaju radi kojeg je načelnik Milne dobivao prijetnje

FANTOMSKA GRADNJA NA BRAČU: Policija krenula s uhićenjima, radi se o slučaju radi kojeg je načelnik Milne dobivao prijetnje

Legalizirale su se građevine koje nikada nisu postojale

Službenici PU splitsko-dalmatinske krenuli su danas s uhićenjima u slučaju legalizacije nepostojećih građevina na Braču na koji je prvi upozorio SDP-ov načelnik Milne Frane Lozić još prije dvije godine. USKOK je potvrdio da je uhićeno šest osoba.

'Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PU splitsko-dalmatinskom. Navedene radnje koje se provode u Splitsko-dalmatinskoj županiji odnose se na šest osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile kaznena djela protiv službene dužnosti. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost', priopćio je Ured iza podneva.

Legalizacijom nepostojećih građevina omogućilo se osumnjičenicima da na području atraktivnih bračkih uvala dođu do višemilijunske protupravne koristi nakon što su terene s pratećom dokumentacijom za izgradnju zamjenskih objekata prodali francuskim investitorima, o čemu je Dalmatinski portal pisao prije dvije godine

Lozić je i sam dao iskaz USKOK-u, a nedavno nam se požalio da se ništa ne događa. USKOK je čekao još neke provjere i danas je, čini se, konačno i taj slučaj došao na dnevni red. Kako smo već pisali, zbog ovog slučaja Lozić je dobivao prijetnje

'Drago mi je da se pravna država pokrenula i da tijela progona rade svoj posao. Ovaj slučaj sam prijavio još prije dvije godine i nakon mog iskaza dobivao sam prijetnje. Sve sam prijavio policiji, no do danas nije otkriveno tko je stajao iza toga', kazao nam je Frane Lozić.

Rekao nam je i da je osobno vidio jedan dokument o prodaji terena s pratećom dokumentacijom za gradnju zamjenskog objekta.

'Ugovor je bio na 1,7 milijuna eura. A takvih je bilo devet slučajeva na području naše Općine', kazao nam je Lozić.

Uhićeni bi nakon kriminalističkog istraživanja trebali sutra biti izvedeni pred zamjenicu ravnatelja USKOK-a koja će ih ispitati. 

Na meti istražitelja nalaze se svi koji su bili u lancu legalizacije, geodeti, arhitekti i voditeljica ureda u Supetru Snežana Bralić koja je pozitivno rješavala zaprimljene predmete. 

Prije dvije godine je suspendirana te je pokrenut disciplinski postupak, no vraćena je na posao, ovaj put kao savjetnica. Njezin branitelj Dean Rahan nije nam mogao potvrditi da je uhićena, ali jest da ju je policija posjetila na poslu i da je u tijeku pretraga službenih prostorija i njezinog doma.

Izjavu za medije dao je pročelnik županijskog Upravnog odjela za prostorno uređenje i graditeljstvo Mario Radevenjić.

- Prije dvije godine saznali smo da se na Braču događaju sumnjive legalizacije. Izuzeli smo predmete i utvrdili da ima postoji sumnja u nezakonitost tih legalizacija. Suspendirana je voditeljica ispostave i imenovana druga. Radilo se o legalizaciji nepostojećih objekata. Surađivali smo s kriminalističkom policijom, i akcija je očito rezultat svih tih nalaza koje imamo. U moj se službi radi samo o jednoj osobi, koja je bila voditeljica ispostave i imala pravo potpisati drugim kolegama koji nemaju pravo potpisa. Nakon suspenzije nastavila je raditi na svojim predmetima, jer smo imali samo sumnju, a tek ju je istraga potvrdila. Sve je započelo u općini Milna čiji je komunalni redar utvrdio da se legaliziraju objekti i za njih naplaćuju naknade iako ih nema - rekao je za HRT.

HRT navodi da su uz Bralić, uhićeni i arhitekt i geodeti koji su sudjelovali u postupku legalizacije nepostojećih objekata.

Vaša reakcija na temu
Pregledaj komentare