Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Photo by mana5280 on Unsplash FUNKY GEORGE: Nikada nismo kažnjeni zbog prekoračenja razine buke ni zbog kršenja Odluke o radnom vremenu

FUNKY GEORGE: Nikada nismo kažnjeni zbog prekoračenja razine buke ni zbog kršenja Odluke o radnom vremenu

Grad ih je kaznio jer su treće osobe ispred lokala narušavale red i mir

Trgovačko društvo Bolja trećina, u čijem sklopu posluje ugostiteljski objekt brze prehrane Funky George, uputilo je zahtjev za ispravkom informacije u tekstu objavljenom na Dalmatinskom portalu 20. lipnja 2024. godine pod naslovom 'Prekipjelo im je: Nakon 26 ispisanih prekršaja, skraćeno je radno vrijeme ugostiteljskom objektu u Getu'. Sukladno Zakonu o medijima, prenosimo ga u cijelosti: 

'Tvrdnje u objavljenom tekstu nisu istinite. Autor teksta niti itko od odgovornih osoba nakladnika od podnositelja ovog zahtjeva kao zainteresirane stranke o kojoj se piše u tekstu nije tražio informacije niti su iznesene tvrdnje prethodno provjerene. Ovakva objava je rezultirala povredom prava i pravnih interesa kroz povredu prava osobnosti (povreda časti i ugleda).

U odnosu na iznesene tvrdnje u spornom tekstu zahtjeva se objava ispravka te se iznose istinite i pravno relevantne činjenice:

a) Trgovačko društvo Bolja trećina j.d.o.o. u sklopu kojeg posluje objekt brze prehrane Funky George nije kršilo niti sada krši bilo koju odredbu komunalnog reda te u tom smislu ni od koga, pa ni od nadležnih tijela Grada Splita, nije zaprimilo nikakvu opomenu, rješenje ili kakvu drugu odluku o kršenju javnog reda i mira.

b) Ovo trgovačko društvo, u poslovnom prostoru u kojem posluje objekt brze prehrane Funky George, nikada nije prekoračilo razinu buke niti je zbog toga od bilo kojeg tijela upozoreno, a osobito zbog toga nije zaprimilo nikakvu odluku o sankcioniranju takvog ponašanja.

c) Trgovačko društvo, kao ni odgovorna osoba društva ili bilo koji zaposlenik nisu prekršili Odluku o radnom vremenu ugostiteljskih objekata na području Grada Splita niti Zakon o ugostiteljskoj djelatnosti te im radi toga nikada nije uručena nikakva odluka, opomena niti im je izrečena kazna.

d) Trgovačkom društvu zbog poslovanja u objektu Funky George nikada nije izrečena nijedna prekršajna kazna, pa je tvrdnja da se radi o jednom od najproblematičnijih objekata u staroj gradskoj jezgri neistinita.

e) Točno je da je Grad Split, Gradonačelnik Grada Splita, donio Rješenje Klasa: UP/I-335-01/24-01/3 od 4. lipnja 2024.g. kojim je ovom poslovnom subjektu određen raniji završetak radnog vremena u ugostiteljskom objektu Funky George zbog toga što su navodno treće osobe, u postupcima u kojima ova stranka nije sudjelovala niti je za njih znala, počinile određene prekršaje iz sfere remećenja javnog reda i mira. Iz tog rješenja nije jasno tko su te treće osobe, gdje su počinile prekršaj i radi čega su eventualno kažnjeni.

Prema pravnoj stečevini ovog civilizacijskog kruga, odlukom javnopravnog tijela ne može fizičkoj ili pravnoj osobi biti nametnuta odgovornost za trećega, osobito ako onaj kome se nameće odgovornost u konkretnim postupcima nije sudjelovao niti je za njih znao.

Ne može se ugostitelju na teret stavljati odgovornost za postupanje trećih osoba na javnoj površini jer on nema nikakvih ovlasti u odnosu na počinitelje prekršaja (ne može ih identificirati, legitimirati, na bilo koji način sankcionirati ili utjecati na njihovo ponašanje). Država i jedinice područne (regionalne) ili lokalne samouprave temeljem pozitivnih propisa imaju ovlasti i sredstva za uređenje javnog reda i mira na javnim površinama', napisali su

Vaša reakcija na temu