Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Grad Kaštela nastavlja podupirati poduzetnike i poljoprivrednike

Grad Kaštela nastavlja podupirati poduzetnike i poljoprivrednike

Potpisani su ugovori vrijedni ukupno 208.326 eura

Kaštelanski gradonačelnik Denis Ivanović i korisnici mjera iz Programa potpora za poduzetnike i poljoprivrednike potpisali su ugovore od dodjeli nepovratnih sredstava na temelju Javnog poziva Grada Kaštela za poticanje poduzetništva i poljoprivrede.

Grad Kaštela godinama potiče razvoj poduzetništva i poljoprivrede na ovim područjima kroz programe sufinanciranja nabave opreme i usluga. Tako su i ove godine u lipnju objavljena dva Javna poziva, jedan iz Programa mjera poticanja razvoja poduzetništva na području Grada Kaštela za 2024. godinu, a drugi iz Programa potpora poljoprivredi na području grada Kaštela za 2024.-2027.

'Objavili smo rezultate potpora poduzetnicima i poljoprivrednicima s područja grada Kaštela. Ovo je dakle mjera koju smo uveli prije nekoliko godina i koju ćemo nastaviti i narednih godina. Nadam se da ćemo za iduću godinu i povisiti iznos  da se može i više pomoći našim poduzetnicima i poljoprivrednicima. Ono što uvijek naglašavam da su oni ti koji najviše pune gradski proračun pa bar na neki način da im ta sredstva vratimo, da im pomognemo. Razvojna agencija Grada Kaštela je na raspolaganju našim poduzetnicima i poljoprivrednicima za bilo kakvu pomoć vezanu uz prijavu njihovih projekata kako za gradske natječaje tako i za bilo koje druge', kazao je Ivanović.

U sklopu poziva za poticanje poduzetništva Razvojna agencija Grada Kaštela provela je radionicu gdje je detaljno pojašnjena cjelokupna natječajna dokumentacija, načini popunjavanja obrazaca, prihvatljivi i neprihvatljivi troškovi te sva prateća dokumentacija koja čini projektnu prijavu. Razvojna agencija je bila na raspolaganju poduzetnicima za vrijeme trajanja poziva te je pružila savjetodavnu podršku svima koji su trebali savjet ili uputu vezano za pripremu projektnog prijedloga.

Među korisnicima potpora koji su stigli na potpis ugovora medijima su se obratili: Marina Subotić, vlasnica craft pivovare Familia, Ivan Kuzmanić vinar i vinogradar te Mateo Kedžo vlasnik AM fit studia.

'Želim se zahvaliti Gradu Kaštelima što su još jednom prepoznali našu potrebu za širenjem proizvodnje. Ovo potpora će nam jako značiti jer planiramo širiti proizvodnju i zaposliti još ljudi. Dobivena sredstva ćemo uložiti u nabavu nove opreme', rekla je Marina Subotić vlasnica Familia Craft pivovare te dodala kako uspješno poslovanje planiraju proširiti i van naše županije.

'Ova potpora već dugi niz godina meni jako dobro dođe zbog situacije s poljoprivredom koja je takva kakva je. Naročito mi znači jer sam ove godine zatražio potporu za navodnjavanje, jer je godina bila sušna. Dosta će mi to pomoći u proizvodnji, a bitnu stvar je napomenuo i gradonačelnik o tome kako se mladi ljudi počinju baviti poljoprivredom. Ja sam peta generacija koja se isključivo bavi vinogradarstvom i vinarstvom, a prije neki dan mi je kći Marina diplomirala na lozi Crljenak, tako da bi se uz ove potpore mogle otvoriti neke nove prilike', kazao je Kuzmanić.

'Nakon dugogodišnje karijere u profesionalnom sportu odlučio sam sa suprugom otvoriti fitnes studio koji se bavi stop pilatesom i grupnim treninzima na spravi reformer i to je prvi put da to imamo u Kaštelima, taj tip treninga. To je nešto novo i jako dobro i vidim budućnost u takvim tipovima treninga', kazao je Kedžo iz AM fit studia i zahvalio Gradu što je prepoznao njihove potrebe.

Ukupna vrijednost sufinanciranih sredstava je 208.326,00 eura čime će se sufinancirati  50 poduzetničkih projekata, uz iznos sufinanciranja od 125.704,00 eura te 37 projekta iz područja poljoprivrede, uz iznos sufinanciranja od 82.622,00 eura. Znakovito je da se na natječaj javilo 15 novoosnovanih tvrtki čije će se poslovanje sufinancirati u iznosu od 38.135,00 eura. Sredstva su korištena za nabavu proizvodne, poljoprivredne i IT opreme, ulaganja u računalne programe, sustave navodnjavanja, edukacije zaposlenika i slično. Poduzetnici i poljoprivrednici mogli su se prijaviti na jednu od ukupno sedam mjera u skladu sa svojom osnovnom djelatnošću.

Vaša reakcija na temu