Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash GRAĐANI, OPREZ Muškarcu s računa skinuto 2000 eura, ženi čak 5000

GRAĐANI, OPREZ Muškarcu s računa skinuto 2000 eura, ženi čak 5000

Policija traga za počiniteljima

Policijska uprava šibensko-kninska evidentirala je nove dvije prijave za kazneno djelo računalne prijevare. 

Jučer, 9. rujna, policijski službenici Policijske postaje Vodice zaprimili su kaznenu prijavu od 40-godišnjaka za kazneno djelo računalne prijevare. Naime, na internetskoj stranici oglasio je prodaju dijelova motora te je 7. rujna od nepoznate muške osobe, koja se predstavila kao zainteresirani kupac, primio poveznicu za mobilnu aplikaciju, koju je otvorio i na kojoj upisao podatke bankovne kartice te potvrdio zahtjev za autorizaciju. Pritom je oštećenom s računa skinut novčani iznos od ukupno 2000 eura.

Nadalje, policijski službenici Postaje pomorske policije zaprimili su jučer kaznenu prijavu od 70-godišnjakinje za kazneno djelo računalne prijevare. U jutarnjim satima oštećenu je nazvala nepoznata muška osoba koja se predstavila kao djelatnik grupe koja se bavi zaštitom osoba od prijevara. Nakon kraćeg telefonskog razgovora na upit navedene osobe dala je svoje osobne podatke te instalirala mobilnu aplikaciju. Na koncu je pregledom bankovnog računa shvatila da joj nedostaje 5000 eura.

Protiv nepoznatih počinitelja podnijet će se kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku. Policija provodi izvide u cilju otkrivanja počinitelja.

Vaša reakcija na temu