Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MMPI HAVARIJA Kraj Lastova spašena jedrilica s 11 članova posade. Bilo je i djece

HAVARIJA Kraj Lastova spašena jedrilica s 11 članova posade. Bilo je i djece

Svi su Poljaci

Višečlana posada nasukane jedrilice spašena koordiniranom akcijom po olujnom nevremenu na moru kod Lastova, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

'Službenici MRCC Rijeka zaprimili su noćas, 3. srpnja u 3.25 sati poziv pogibelji voditelja nasukane jedrilice s 11 članom posadom, među kojima i djeca (svi državljani Republike Poljske), slijedom čega je odmah pokrenuta koordinirana spasilačka akcija u suradnji s Lučkom kapetanijom Dubrovnik, Ispostavom lučke kapetanije Lastovo, tvrtkom specijaliziranom za komercijalne usluge spašavanja posada i plovila te charter tvrtkom, ujedno vlasnikom nasukane jedrilice.

Jutros oko 4.30 sati 9 članova posade neozlijeđeni su evakuirani s nasukane jedrilice na spasilačku brodicu ILK Lastovo, dok je dvoje članova posade, uključujući voditelja ostalo na jedrilici, kako bi pomogli u pripremi jedrilice za odsukavanje i tegalj, nakon što je ronilac spasilačke tvrtke pregledao trup jedrilice', izvijestili su iz ministarstva.

Devetero spašenih poljskih brodolomaca službenici ILK Lastovo iskrcali su na obalu jutros u 5.33 sati, nakon čega su preventivno pregledani.

Vaša reakcija na temu