Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HDZ U AKCIJI 'POMOZIMO PULJKU, OČISTIMO GRAD': Stanje je alarmantno, Čistoća ne funkcionira

HDZ U AKCIJI 'POMOZIMO PULJKU, OČISTIMO GRAD': Stanje je alarmantno, Čistoća ne funkcionira

'Nikada nije bilo ovako loše'

U visokom startu splitski HDZ je odlučio ući u predizbornu trku. Danas se vodstvo stranke okupilo u reciklažnom dvorištu. Dovezli su kamion pun glomaznog otpada kojeg su prikupili jučer u obližnjem kvartu Kocunar.
'Svi znamo da je Split prljav, grad smrdi. Ponukani razbacanim otpadom po cijelom gradu, odlučili smo napraviti akciju čišćenja. Plan je bio da obiđemo tri kotara i napunimo kamiončić. Krenuli smo iz Kocunara i napunili ga odmah do vrha. Krenuli smo prema drugom kotaru, ali stvarno nije imala smisla. U iduća dva tjedna organizirat ćemo još nekoliko akcija pod imenom 'Pomozimo Puljku, očistimo grad', kazao je šef splitskog HDZ-a Tomislav Šuta.
'Može se zaključiti da je splitska Čistoća u alarmantnom stanju. Poskupili su uslugu, zaposlili dodatne ljude, a na terenu stvari ne funkcioniraju. Zakazalo je upravljanje, odgovornost snose gradonačelnik Ivica Puljak i direktor Ivica Karoglan.
Očekujemo da se sve političke stranke u Splitu odazovu našoj akciji, jer naš cilj je da grad bude očišćen od smeća i da ne smrdi. Neugodni mirisi se šire cijelim gradom.
Odgovoran je onaj tko upravlja sustavom. Želimo ukazati da se organizacija sigurno treba poboljšati', kazao je Šuta.
Negira da akcija ima ikakve veze s lokalnim izborima koji nas čekaju na proljeće iduće godine.
'Nije početak predizborne kampanje. Svi znamo kakvo je stanje u Splitu po pitanju otpada. Nikada se nije dogodilo u povijesti grada da se danima ne odvozi otpad. Očito je da sustav ne funkcionira. Najveći je apsurd da se nabavljaju strojevi i oprema, poslije stoje van funkcije', kazao je Šuta.
Novinari su ga pitali da komentira nagađanja prema kojima veliki broj simpatizera HDZ-a u Čistoći zapravo sabotira aktualnu upravu.  
'Mislim da je to apsurdno. I SDP je upravljao gradom i Željko Kerum. HDZ je upravljao od 2017. do 2021. Takve teze nisu prihvatljive', kazao je Šuta.

Na Pujankama je danas bio i potpredsjednik splitskog HDZ-a Ivica Budimir koji se u kuloarima najavljuje kao izgledni nasljednik Josipa Škorića na čelu Hrvatskih cesta. Budimir ništa nije htio komentirati.

Vaša reakcija na temu