Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otkazan dječji mimohod u Vinkovcima zbog kiše

Otkazan dječji mimohod u Vinkovcima zbog kiše

Zabava se seli u šator

Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta, sutrašnji dječji mimohod je otkazan, potvrdio je predsjednik organizacijskog odbora i gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić, jer ,ipak, prije svega, potrebno je čuvati tradiciju, ali i narodno ruho koje su svojim unucima ostavile bake i djedovi.

'Znamo kolika je obveza spremiti i urediti djecu i nošnje, a nakon provjere vremenske prognoze, saznali smo kako će sutra cijeli dan biti kišovito. Stoga smo odlučili djeci pripremiti koncert i zabavu pod šatorom. Želimo olakšati svim pristiglim KUD-ovima i njihovim roditeljima', pojasnio je Bosančić.

No, razloga za brigu nema jer sve ostaje jednako, izuzev mimohoda na ulici. Kako je rekao Franjo Japelj iz ZAKUD-a, sve će skupine doći pod šator gdje će biti održan drugi dio smotre, što je i predviđeno u programu.

'Nastupit će 10 KUD-ova i zatim ćemo imati koncert Zsa Zse i zajedničko druženje. Krenut ćemo u 10 sati s programom u šatoru gdje ćemo se i naći s folklorašima', istaknuo je Japelj.

Vinkovačke jeseni simbol su očuvanja tradicije i kulturne baštine, a organizatori su se pobrinuli za to da pod šatorom svi zajedno uživaju i pokažu kako unatoč vremenu mogu poslati snažnu poruku istinskog zajedništva, ponosa i ljubavi prema običajima.

Vaša reakcija na temu