Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
HGK - Županijskoj komori Split nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi

HGK - Županijskoj komori Split nagrada i priznanje za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi

'Stvaratelji za stoljeća'

HGK - Županijska komora Split dobitnik je nagrade i priznanja za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi za 2023. 'Stvaratelji za stoljeća', koje joj je danas dodijeljeno u Budvi u sklopu Svjetskog kongresa poduzetnika Crna Gora 2024.
 
Primajući priznanje predsjednik HGK - Županijske komore Split Joze Tomaš je poručio: 'Velika mi je čast što mogu biti ovdje danas i primiti ovo priznanje u ime HGK – Županijske komore Split, koja ima tradiciju dugu 216 godina te zastupa više od 17 tisuća poduzetnika. Gospodarska komora u Splitu je pored svojih brojnih aktivnosti usmjerenih na razvoj gospodarstva Splitsko-dalmatinske županije, posebno prepoznata po svom radu i angažmanu na nivou jadransko-jonske regije. Upravo je Županijska komora Split prije više od dva desetljeća pokrenula Forum jadransko-jonskih gospodarskih komora, koji danas okuplja 40-ak gospodarskih komora i institucija iz zemalja jadransko-jonske regije te uz Forum gradova i mrežu sveučilišta predstavlja jednog do ključnih dionika Strategije EU za jadransku i jonsku regiju (EUSAIR). Ovo priznanje nam je dokaz prepoznatosti našeg dugogodišnjeg rada na regionalnom nivou, ali također i poticaj za daljnje aktivnosti'.
 
Tomaš je posebno istaknuo Splitsku deklaraciju, zajednički dokument tri navedena foruma jadransko-jonskog područja usmjeren na očuvanje i promicanje mediteranske prehrane, kao rezultat nastojanja na zaštiti i promociji mediteranske baštine i temelj za nove projekte na području Mediterana. Spomenuo je i prošle godine dobiveno priznanje za doprinos razvoju udruživanja i jačanja suradnje u jadransko-jonskoj regiji, što upravo sada, kada je Europska unija stavila poseban akcent na Mediteran, s Dubravkom Šuicom kao povjerenicom za Mediteran, predstavlja izvrsnu podlogu te daje snagu i značaj Mediteranu kao kolijevci civilizacije.
 
Višegodišnjim uspješnim radom kroz Forum gospodarskih komora i suradnju s Forumom jadransko-jonskih gradova i mrežom sveučilišta UniAdrion HGK u Splitu realizirala je brojne aktivnosti i projekte, namijenjene različitim sektorima gospodarstva, od primjerice promicanja i poticanja održivosti u turizmu te zajedničkog istraživanja i razvoja u području maslinarstva i proizvodnje maslinovog ulja, do projekta koji je u tijeku, a namijenjen je poticanju uvođenja digitalnih inovacija u sektoru plavog gospodarstva.
 
'Ovdje nagrađeni nisu oni koji samo prate trendove već oni koji ih i stvaraju, lideri poduzetništva u svim njegovim oblicima, uključujući društveno odgovorno i socijalno poduzetništvo. Sretan poduzetnik je onaj koji ima sretne i lojalne djelatnike, zadovoljne klijente i doprinosi sretnom društvu', poručio je Tomaš zahvaljujući u ime svih nagrađenih.

Pored nagrada i priznanja u kategoriji 'Stvaratelji za stoljeća', dodijeljenih za doprinos razvoju poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi, u sklopu kongresa, koji se održava od 16. do 19. listopada, dodijeljene su nagrade i priznanja u još tri kategorije: 'Regionalni ESG lider' - najboljim poduzetnicima i kompanijama na području Srednje i Jugoistočne Europe, 'Globallocal' - za zajednice i institucije za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj poduzetništva u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi te 'Izvrsnost za budućnost' - za kvalitetu i održivost u poslovanju i odnos s kupcima u oblasti turizma, hotelijerstva, ugostiteljstva i trgovine u Srednjoj i Jugoistočnoj Europi.

Vaša reakcija na temu