Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: StockSnap from Pixabay I EURO JEDAN DJECI JE VRIJEDAN: Humanitarna akcija za djecu s teškoćama prikupila 30.333,64 eura

I EURO JEDAN DJECI JE VRIJEDAN: Humanitarna akcija za djecu s teškoćama prikupila 30.333,64 eura

Ugostitelji su se i ove godine odrekli svojih napojnica za Bračke pupoljke

Ljudi velikog srca iskazali su se i ove godine pa je za Udrugu roditelja djece s teškoćama u razvoju Brački pupoljci u sklopu humanitarne akcije 'I euro jedan djeci je vrijedan' prikupljeno 30.333,64 eura! Podsjetimo, brački ugostitelji na jedan dan odrekli su se svojih napojnica kako bi otočkoj djeci s teškoćama omogućili prijeko potrebne terapije.

'Teško je više i reći koliko smo ponosni na naše otočane i sve one koji u srcu nose Brač i njegove Pupoljke! U 12 godina sakupili smo sveukupno preko 170.000 eura, i svaki cent išao je za dobrobit djeci s teškoćama. Hvala svima koji su u akciji sudjelovali - putem napojnice ili uplatom na račun! Osobno bih želio još jednom zahvaliti i našoj dragoj prijateljici, prerano preminuloj Marini Biluš, koja je godinama podržavala rad Bračkih pupoljaka i bila veliki dio njihovog rasta', rekao je Mate Mladina, ravnatelj Crvenog križa Brač, organizatora akcije.

Humanitarna akcija ove godine održana je 12. put, a akcija se tijekom godina proširila iz Supetra na Bol, a zatim i na cijeli otok. Prvih deset izdanja vođeno je pod imenom 'Svaka kuna se računa', a promjena državne valute utjecala je na stvaranje novog imena 'I euro jedan djeci je vrijedan'. Danas se radi o jednoj od najmasovnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija na Braču, ali i u cijeloj Dalmaciji. Ove godine akcija se održala u petak 23. kolovoza, a donacije na račun su se primale sve do 29. kolovoza nakon čega su sredstva donirana Bračkim pupoljcima.

Udruga Brački pupoljci jedina je institucija na Braču koja nudi socijalne usluge školskoj djeci i mladima s teškoćama u razvoju i po završetku njihovog formalnog obrazovanja.

Nastoje pružati podršku obiteljima putem savjetovanja i razmjene iskustava, dok su njihovim članovima dostupne besplatne usluge logopeda, defektologa, fizioterapeuta, senzornog terapeuta, ortopedagoga, ali i izvanškolske aktivnosti i radionice. Brački pupoljci broje 93 štićenika iz svih općina na otoku, različitih dobi i poteškoća, a zahvaljujući akcijama poput ove omogućen im je ostanak na Braču, s njihovim obiteljima, uz adekvatnu podršku, edukaciju i terapije. Prikupljena novčana sredstva iznimno su važna za Bračke pupoljke jer njihovi roditelji, volonteri Udruge, individualne terapije financiraju najvećim dijelom putem donacija.

Vaša reakcija na temu