Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay.com Inženjera elektrotehnike U vodicama će pokušati dati rješenja i odgovore na energetsku krizu

Inženjera elektrotehnike U vodicama će pokušati dati rješenja i odgovore na energetsku krizu

Radi se o najvećem stručnom skupu u Hrvatskoj

Hrvatska komora inženjera elektrotehnike u Vodicama od 29. 9. do 01. 10. 2022. organizira 14. Dane inženjera elektrotehnike - najveći stručni skup u Hrvatskoj i regiji. Pod visokim pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića, ovogodišnji naglasak Dana inženjera elektrotehnike je na energetskoj krizi s kojom smo suočeni.

Krajem prošle godine donesena su dva važna zakona: Zakon o tržištu električne energije te Zakon o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji s kojima se bitno mijenja pozicija poduzetnika i kućanstava u smislu liberalizacije procesa proizvodnje i prodaje električne energije s naglaskom na održive izvore energije, a prvenstveno na izgradnju fotonaponskih sustava. Ovom novom zakonskom regulativom otvoren je prostor za razne oblike pravnog djelovanja i privrede i kućanstava te ono što do sada nije bilo moguće postaje uobičajeno jednako kao i u drugim zemljama EU. 

Stoga će centralni skup pod naslovom 'Uloga građana i poduzetnika u zelenoj energetskoj tranziciji i odgovori na energetsku krizu' okupiti vodeće stručnjake Hrvatske elektroprivrede, predstavnike Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine, Hrvatske energetske regulatorne agencije te savjetnika predsjednika RH za energetiku koji će dati odgovore na neka od ključnih pitanja koja muče kako građane, tako i stručnu javnost.

Osim centralne teme, 16 stručnih predavanja, okrugli stol posvećen primjeni BIM (building information modelling) tehnologije u elektroenergetskom projektiranju, predavanja i radionice u organizaciji Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine na temu e-Građevinski dnevnik te rasprava o budućem Zakonu o legalizaciji infrastrukture, dio su ovog stručnog skupa koji je prošle godine okupio rekordan broj sudionika.

Vaša reakcija na temu