Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook Ivošević: Komunalni i prometni redari su reagirali zbog rikši, a ovo je tek početak

Ivošević: Komunalni i prometni redari su reagirali zbog rikši, a ovo je tek početak

'Popeli su se visoko na listi prioriteta koje moramo riješiti'

Splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević, poručio je kako je nakon slika iz Marmontove gdje su rikše blokirale ulicu reagiralo komunalno i prometno redarstvo uz potporu policije, Također, naglasio je i kako ovo nje bila jednokratna akcija, već početak ozbiljnog bavljenja ovom problematikom koja će, ako se u skorije vrijeme ne riješi, uključiti i pripadnike Državnog inspektorata 'bez imalo milosti prema onima koji jasno pokazuju da ne poštuju ovaj grad'.

'Rikše (bicikle i motori) koje su se pojavile s turizmom i bujale kako je bujao turizam vlastitom zaslugom popele su se visoko na listi prioriteta koje trebamo riješiti. Bahatost onih koji se bave navedenim poslom dovela je do toga da je gotovo nemoguće ponijeti uspomenu iz Splita s Rive, Marmontove, na ulazu u Dioklecijanove podrume ili kraj Grgura Ninskog, a da vam kadar baštine pod zaštitom UNESCO-a ne kvari netko željan brže zarade', poručio je Ivošević.

Dodao je i kako nekada cijeloj floti  ulaz u Dioklecijanovu palaču posluži kao nezakonit parking i mjesto za nezakonito nuđenje turističkih tura.

'Kada gledamo može li se postupati prema njima zapravo pitanje je tko ne može. Komunalno redarstvo može na temelju Odluke o komunalnom redu, policija na temelju Zakona o sigurnosti prometa na cestama, turistički inspektorat na temelju Zakona o pružanju usluga u turizmu, a našlo bi se tu vjerojatno posla i za ostale inspektorate', zaključio je gradonačelnik najavivši početak rješavanja ovog problema.


Vaša reakcija na temu