Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay JAVNA PREZENTACIJA: Tužba protiv Srbije za izazivanje Prvog svjetskog rata

JAVNA PREZENTACIJA: Tužba protiv Srbije za izazivanje Prvog svjetskog rata

Predstavit će je dr. sc. Tihomir Rajčić

Hrvatski časnički zbora grada Splita danas u 20 sati u Hrvatskome domu u Splitu održat će javnu prezentaciju tužbe protiv Srbije za izazivanje Prvog svjetskog rata.

Tužbu će javno izložiti poznati splitski povjesničar i analitičar dr. sc. Tihomir Rajčić. Njegovo istraživanje temelji se na opsežnoj dokumentaciji, uključujući i tajne dokumente, koje je prikupio i obradio u svojoj knjizi 'Beogradske tajne I. svjetskoga rata'.

Posebnu dimenziju ovom događaju dat će glumac Pere Eranović, koji će oživjeti najzanimljivije odlomke iz tajnih dokumenata, približavajući ih publici na jedinstven način.

Kako ističe dr. Rajčić, cilj ove prezentacije je pred hrvatskom i europskom javnošću razotkriti dugo skrivanu odgovornost Srbije za izbijanje Prvog svjetskog rata. 

'Ova tema je posebno značajna jer obilježavamo 110 godina od Sarajevskog atentata 1914. godine, događaja koji je zapalio iskru svjetskog sukoba. Prezentacija optužnice protiv Srbije otkriva da je rat mogao biti izbjegnut da je tada u Beogradu provedena nepristrana međunarodna istraga. Naime, vladin vrh u Beogradu je u desetljeću prije rata organizirao i financirao srbijanski državni terorizam s oko 50 milijuna eura u današnjem novcu', poručuju organizatori.

Ulaz na ovaj događaj je slobodan.

Vaša reakcija na temu