Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Unsplash TURISTI NE ODUSTAJU Na talijanskom otoku Stromboliju razina uzbune podignuta na crvenu razi

TURISTI NE ODUSTAJU Na talijanskom otoku Stromboliju razina uzbune podignuta na crvenu razi

Udvostručen broj vatrogasaca, boravak na plažama noću je zabranjen, a pripremljen je i plan evakuacije

Zbog vulkanske aktivnosti na talijanskom otoku Stromboliju razina uzbune podignuta je s narančaste na najvišu, crvenu razinu.

Uzbuna ipak nije obeshrabrila brojne turiste koji su na otok došli morem sa Sicilije.

Premda je privremeno zabranjeno penjanje na vulkan visok 920 metara, posjetitelji su imali prilike svjedočiti fascinantnim prizorima izlijevanja lave u more.

Na otoku je udvostručen broj vatrogasaca, boravak na plažama noću je zabranjen, a pripremljen je i plan evakuacije, piše HRT.

- Nema straha, samo fascinacija kad shvatite na čemu stojite - na 200.000 godina starom vulkanu koji seže do 3000 metara ispod razine mora. To te privlači poput magneta - proveli smo sve dane ovdje gledajući što se događa s vulkanom, izjavio je turist Tommaso Simili.

- Dolazimo na Stromboli već mnogo godina i ovaj nam je otok veoma drag. Ovo smo doživjeli više kao spektakl nego kao razlog za zabrinutost. Naravno, oprezni smo i slušamo upute civilne zaštite, rekao je Riccardo, turist iz Firence.

Vaša reakcija na temu