Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
JEDINSTVENA PRILIKA: Split CyberSec meetup Digitalne Dalmacije najavio CyberSec Akademiju!

JEDINSTVENA PRILIKA: Split CyberSec meetup Digitalne Dalmacije najavio CyberSec Akademiju!

'Uvijek je dobro čuti nešto od stručnjaka koji zapravo živi taj svijet sigurnosti, prati trendove'

Ljubitelji i stručnjaci za kibernetičku sigurnost okupili su se na Split CyberSec meetup-u i to pod zanimljivim naslovom 'Secure developer means secure code', koji je organizirala Digitalna Dalmacija. Ovaj CyberSec meetup, održan u PICS-u na FESB-u, donio je duboke uvide u ključne aspekte sigurnosti u razvoju softvera, a predavač Antonio D'Angelo podijelio je svoje bogato znanje s prisutnima.

Antonio je istaknuo različite vrste sigurnosnih prijetnji koje često prijete web aplikacijama, naglašavajući opasnosti od umetanja zlonamjernih skripti koje mogu dovesti do krađe osjetljivih informacija ili čak kompromitiranja cijelih web stranica. Kroz svoje predavanje, Antonio je detaljno objasnio taktike napadača, poput iskorištavanja ranjivosti u mehanizmima provjere unosa aplikacija, te je ponudio uvide u načine kako prepoznati i spriječiti takve prijetnje.

Edukacija je ključ

Važnost edukacije o sigurnosti naglašena je kao ključna u borbi protiv kibernetičkih prijetnji:

'Bilo je vrijeme da se poveća svijest o sigurnosti na internetu, sigurnosti općenito, a posebno kada je u pitanju IT svijet. Taj dio je ostao zanemaren ili pak nedovoljno istražen. U predavanju posvećujem pažnju svakoj vrsti developera , bez obzira koji jezik koristite, tu smo za nova znanja', istaknuo je Antonio.

Predavač je podijelio svoje iskustvo o izazovima u prenošenju poruke o sigurnosti na ne-stručnjake te je istaknuo važnost kontinuiranog učenja i praćenja najnovijih trendova kako bi se osigurala zaštita od prijetnji poput phishinga i drugih naprednih metoda.

Osim toga, Antonio je ukazao na važnost aspekata koje mnogi programeri često zanemaruju, poput postavljanja kolačića, ističući princip najslabije veze kao ključan element u osiguravanju sigurnosti.

'Uvijek je dobro čuti nešto od stručnjaka koji zapravo živi taj svijet sigurnosti, prati trendove. Promoviramo ovakve priče, pojedince koji žele raditi i živjeti ovdje. Digitalna Dalmacija omogućava entuzijastima i stručnjacima proširiti svoje znanje iz područja kibernetičke sigurnosti', kazao je voditelj Digitalne Dalmacije Damir Brčić.

Stiže CyberSec Akademija!

No, to naravno nije sve! Nakon uspješno održanog Split CyberSec meetup-a, priča o cybersecurityju ide dalje, pa Digitalna Dalmacija s ponosom najavljuje CyberSec Akademiju! Cilj je jasan - oblikovati zajednicu posvećenu kibernetičkoj sigurnosti, mjesto gdje se okupljaju profesionalci kao i svi oni koji dijele interes za svijet digitalne sigurnosti.

Zainteresirani imaju priliku postati cyber security stručnjaci. Kako zaštititi svoje podatke, prepoznati cyber prijetnje, ali i unaprijediti sigurnost sustava? Svi odgovori čekaju na CyberSec Akademiji koja otvara svoja vrata 8.5., a prijave kreću 18.4. i traju do 2.5.

Za sve detalje, pratite Digitalnu Dalmaciju na društvenim mrežama i pridružite se zajednici posvećenoj stvaranju sigurnijeg digitalnog okruženja.

Vaša reakcija na temu