Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović KONAČNO Gradsko vijeće neće se sutra konstituirati

KONAČNO Gradsko vijeće neće se sutra konstituirati

Dogovori se nastavljaju nakon ponedjeljka

Splitsko Gradsko vijeće neće se konstituirati iz prvog pokušaja. Iako još nema službene potvrde, doznajemo da na sastanku s potencijalnim partnerima gradonačelnik Ivica Puljak nije dogovorio suradnju, osim da se dogovori nastavljaju. U ponedjeljak neće biti biti formnirane ni mandatna ni komisija za izbor i imenovanja.

Dakle, gledat ćemo sličan scenarij kao prije četiri godine na prvoj sjednici.

Tada je HDZ-u, ponajprije Andri Krstuloviću Opari bilo sporno da Nevenka Bečić bude predsjednica Gradskog vijeća, ali su se s partnerima iz HGS-a brzo dogovorili za Juru Šundova.

Ovaj put Most želi definirati programsku suradnju i hodograme aktivnosti.

Ne žele, kažu dati, bezrezervnu podršku bez dosljednog dogovora.

S druge strane Ivica Puljak, ako se ne dogovore, ne bi imao ništa protiv novih izbora.

Zakonski rok za drugi pokušaj je 30 dana, ako ne uspiju, treći popravni je za još 30. Ne postignu li dogovor, na repertoaru su novi izbori za Vijeće.

Vaša reakcija na temu