Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Kovačević: Rijeka živi svoje najbolje dane zahvaljujući Butkoviću, a u Splitu krivnju za gužve svaljuju na građane

Kovačević: Rijeka živi svoje najbolje dane zahvaljujući Butkoviću, a u Splitu krivnju za gužve svaljuju na građane

'Za nedovršetak Vukovarske im je kriva čak i Severinina sestra'

Marina Kovačević, predsjednica GK Šine, prisjetila se Mediteranskih igara u Splitu i onoga što je to gradu donijelo u razvojnom smislu te usporedila s današnjim vremenom u kojem, kaže, političari izbjegavaju odgovornost tako što građanima nameću sram i krivnju.

'Prije 45 godina svečano su otvorene Mediteranske igre u Splitu, legendarni MIS, koji je omogućio izgradnju kapitalnih sportskih objekata u Splitu i okolici, te prateću cestovnu, željezničku i komunalnu infrastrukturu. U odnosu na vrijeme prije MIS-a, Split je postao neprepoznatljiv. Nikad prije i nikad otad Splićani nisu doživjeli toliko ulaganje, toliki rast i takav optimizam, osjećaj da je sve moguće. Moćnici koji su svim silama lobirali za Rijeku mogli su samo čupati kosu od jada', navela je ona.

Split je odonda, naglasila je, raseljen, raščetvoren, rasprodan i prometno amputiran od ostatka države. 

'Oko 42.000 radnih mjesta pretvoreno je i privatizirano u prah i pepeo. U odnosu na 1979. godinu, Split je neprepoznatljiv. Je li to osveta za Mediteranske igre 1979. jer ih nije dobila Rijeka? Rijeka je također neprepoznatljiva, samo u pozitivnom smislu, uostalom kao i selo ministra Butkovića Novi Vinodolski, sine qua non.  Rijeka živi svoje najbolje dane zahvaljujući ministru Butkoviću, a u Splitu gradonačelnik Puljak tvrdi da nema parkirnih mjesta jer je previše auta, a zamjenik Ivošević tvrdi da su građani Splita krivi za gužve - sebični pojedinci koji, zamislite, žele maksimalno zaraditi na prodaji svoje zemlje - jer mogu! Jer im to zakoni Republike Hrvatske, takvi kakvi jesu, garantiraju!  Krivi, krivi, krivi. Krivi smo što smo uopće ostali živjeti u Splitu, krivi smo što smo živi', dodala je.

Napomenula je i kako je za opasno nedovršeno stanje Vukovarske ulice u Splitu kriva, prema njima, ni manje ni više nego Severinina sestra! 

'Zanimljivo kako u Rijeci i okolici nema govora o Urbanovoj tetki ni Mrlinoj babi ni Battifiacinom ujcu. Samo o mostovima, tunelima, cestama, autocestama, čvorovima i nadvožnjacima.  Je li bilo dosta, gospodo? Jeste li sad zadovoljni? Jesu li duhovi namireni? Možemo li dalje?

Osveta Rijeke za MIS 1979. moguća je jedino zbog toga što Split danas nema svoga Stipu Šuvara, koji je bio presudan da upravo Split dobije Mediteranske igre. Dapače, nema niti jednog autoriteta ni u vlasti ni u oporbi koji bi se borio Split. Zbog toga smo i pokrenuli Građansku inicijativu 'Split je naš!' kako bismo okupili i iznjedrili buduće autoritete neopterećene bilo čijom ideologijom, ali itekako opterećene odgovornošću za razvoj i budućnost Splita. Dosta više izbjegavanja političke odgovornosti tako da se građanima nameće sram i krivnja!', zaključila je Kovačević.

Vaša reakcija na temu