Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Malverzacijama u gospodarskom poslovanju do 213.000 kuna

Malverzacijama u gospodarskom poslovanju do 213.000 kuna

Osumnjičena su četvorica muškaraca

Dovršeno je istraživanje nad 42-godišnjakom koji se sumnjiči da je zajedno s 51-godišnjakom, 39-godišnjakom i 43-godišnjakom zbog zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene ili poslovne isprave na štetu društva.

Utvrđeno je da je 42-godišnjak, tada odgovorna osoba oštećenog društva, tijekom 2020.godine s računa društva isplatio pozajmicu od 50 tisuća kuna na svoj osobni račun, a za koju nije sastavio ugovor niti ju je vratio. Prema prethodnom dogovoru je vozilo u vlasništvu društva fiktivno prebacio na 51-godišnjaka, dok se vozilom nastavio koristiti. Također je zajedno s 39-godišnjakom i 43-godišnjakom kao odgovornim osobama drugog društva dogovorio izdavanje računa za radove za koje im je s računa društva isplatio novac iako radovi nikad nisu obavljeni.

- Ukupno počinjena materijalna šteta se cijeni na oko 213 tisuća kuna, a u svezi navedenih kaznenih djela protiv njih je podnijeto posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu - priopćili su iz policije.

Vaša reakcija na temu