Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Split MARJAN Povodom Dana Europe podignuta zastava Europske unije

MARJAN Povodom Dana Europe podignuta zastava Europske unije

'Naša država danas je ravnopravna članica najnaprednije zajednice država u svijetu', kazao je gradonačelnik Puljak

Danas je u Splitu, kao i svake godine 9. svibnja, podizanjem zastave Europske unije na Marjanu i intoniranjem 'Ode radosti' obilježen Dan pobjede nad fašizmom i Dan Europe koji slavi mir i jedinstvo u Europi. Taj datum označava završetak Drugoga svjetskog rata u Europi 1945. godine i početak stvaranja današnje Europske unije pet godina poslije. 

Svečanosti podizanja zastave EU-a nazočili su gradonačelnik Ivica Puljak, predsjednik Gradskog vijeća Željko Domazet, gradski vijećnici te predstavnici JU Park šuma Marjan.

'Danas je jedan od važnijih dana u europskoj povijesti, pri čemu smo posebno ponosni što je Hrvatska u Drugom svjetskom ratu bila na pobjedničkoj strani. Okončanjem Drugog svjetskog rata postavljeni su temelji nove Hrvatske, pri čemu su antifašizam i Domovinski rat vrijednosti na kojima počiva moderna Hrvatska. Naša država danas je ravnopravna članica najnaprednije zajednice država u svijetu', kazao je gradonačelnik Puljak. 

Dodajmo da su proslavu Dana pobjede nad fašizmom i Dan Europe na Marjanu prigodnim pjesamama uveličali i učenici Osnovnih škola 'Mejaši' i 'Kamen-Šine'.

Vaša reakcija na temu