Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MATE ZELJKO O PROMETU 'Duboko sam zabrinut za sudbinu i budućnost tvrtke u kojoj sam proveo puno vremena u najizazovnijim trenucima njenog restrukturiranja i oporavka'

MATE ZELJKO O PROMETU 'Duboko sam zabrinut za sudbinu i budućnost tvrtke u kojoj sam proveo puno vremena u najizazovnijim trenucima njenog restrukturiranja i oporavka'

Oglasio se bivši predsjednik Nadzornog odbora

Bivši predsjednik Nadzornog odbora Prometa Mate Zeljko reagirao je na trenutne probleme u kojima se Promet našao.

'Žao mi je čuti što se događa s tvrtkom Promet, u kojoj sam vodio nadzorni odbor od 15 članova gotovo 5 godina. U posljednje vrijeme primjećujem lošu komunikaciju, ali nažalost i loše vođenje tvrtke, što rezultira negativnim dojmovima među radnicima, suvlasnicima, a sve više i u javnosti.

Podsjećam da je ova tvrtka doživjela potpun financijski i organizacijski preporod prije 4 godine, kada se potpuno restrukturirala i stabilizirala. To je izravno rezultiralo novim poticajima u multimilijunskim iznosima, u obliku novih autobusa i novog sustava E-ticketinga. Malo ljudi u javnosti zna da smo pripremili i projekt premještanja Prometove garaže i upravne zgrade na Dračevac uz EU projekt vrijedan 55 milijuna eura.

Sada mi je žao čuti da su vlasnici primorani ići u prosvjed ispred Prometovih garaža, sve zbog nedostatka komunikacije i lošeg upravljanja. Tvrtke ovakve veličine i složenosti zahtijevaju da uprava bude spona između vlasnika, a kojih je puno, te svega što se događa u tvrtki, posebno u financijskom smislu. Naravno da su načelnici i gradonačelnici ogorčeni zbog razlike koju moraju platiti prema ugovoru sačinjenom prema EU uredbi 13.70, međutim, to je trebalo obrazložiti i dobro komunicirati sa svakim vlasnikom (dakle, s načelnicima i gradonačelnicima). Ne bih volio da se dogodi da su razlike u plaćanju od strane gradova i općina nastale zbog navodno većih plaća i primanja radnika Prometa, kako se provlači po medijima.

Krajem 2021. nakon više desetljeća financijske nestabilnosti, Promet je postao financijski stabilan uz potpunu podršku svih gradova i općina koji su odobrili restrukturiranje i poslovanje prema EU uredbi 13.70. Promet je velika tvrtka koja djeluje na tržištu, a istovremeno služi kao poveznica svih okolnih gradova i općina sa Splitom, što joj daje važnu socijalnu i infrastrukturnu ulogu. Ne sviđa mi se smjer u kojem se situacija razvija u tvrtki koja je ključna za povezivanje cijele splitske aglomeracije. Izražavam duboku zabrinutost za sudbinu i budućnost Prometa, tvrtke u kojoj sam proveo puno vremena u najizazovnijim trenucima njenog restrukturiranja i oporavka...', napisao je.


Vaša reakcija na temu