Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
MATIJEVIĆ: Danas, ni traga, ni glasa, ni spomena o velikom Smoji

MATIJEVIĆ: Danas, ni traga, ni glasa, ni spomena o velikom Smoji

Obljetnica je smrti

Na današnji dan 1995. godine u Splitu je umro književnik i novinar Miljenko Smoje. Godišnjica njegove smrti u Gradu nije obilježena, upozorio je na to predsjednik splitskog SDP-a, gradski vijećnik Davor Matijević.

- Kako Grad brine o velikanima - Smoje 2024. kao i 1995.
Današnji dan savršeno oslikava pristup našeg grada prema zaslužnim ljudima. Prošle godine smo svjedočili velikim govorima i poziranju ispred kamera povodom godišnjice Miljenka Smoje. Osigurao sam amandmanom sredstva za spomenik, i gradonačelnik je rado iskoristio priliku za fotografiranje uz taj projekt. Danas, ni traga, ni glasa, ni spomena o velikom Smoji.

Ove godine nema svečanosti, nema objava, nema ni minimalnog truda. Tako će ista sudbina zadesiti i druge inicijative koje sada, pred izbore, dobivaju pažnju, ali samo dok su korisne. Nažalost, tako danas grad brine o onima koji su ostavili stvarni i veliki trag u našoj povijesti - poručuje Matijević.

Vaša reakcija na temu