Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
U Splitu se osniva Centar za razvoj  inkluzivnog poduzetništva i društvenih inovacija

U Splitu se osniva Centar za razvoj inkluzivnog poduzetništva i društvenih inovacija

Riječ je o dijelu Interreg CE projekta TASK4ISI

Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i Javna ustanova RERA S.D.,  kao dio Interreg CE projekta TASK4ISI (Transnational Action to advance SKills and competences FOR  Inclusive entrepreneurship and Social Innovation) 29.listopada u 11 sati organiziarju uvodni sastanak za osnivanje regionalnog ISIHUB-a – Centra za razvoj  inkluzivnog poduzetništva i društvenih inovacija.

Sastanak će se održati u splitskom Tehnološkom parku na Dračevcu u dvorani Dominis.

ISIHUB će služiti kao središte aktivnosti za poticanje  poduzetništva kod poduzetnika početnika, pripadnika ranjivih skupina (mladi, žene, nezaposleni, osobe s  invaliditetom, osobe starije životne dobi) te pružanje podrške poduzetnicima u ranim fazama razvoja.

'Sastanaku će prisustvovati ključni dionici iz lokalne zajednice - predstavnici institucija iz javnog, privatnog  i civilnog sektora koje podržavaju razvoj inkluzivnog poduzetništva i inovacije. Ovaj sastanak predstavlja  ključan korak u formalizaciji i operativnom pokretanju ISIHUB-a, na kojem ćemo definirati planove za  buduću suradnju i razmijeniti ideje za jačanje inovacije u našoj regiji', poručuju organizatori.

Projekt TASK4ISI – hrvatski prijevod punog naziva: Transnacionalna akcija za unapređenje vještina i  kompetencija za uključivo poduzetništvo i društvene inovacije – okuplja 11 partnera i 6 pridruženih  partnera iz šest europskih zemalja, uključujući Hrvatsku, te predstavlja inicijativu usmjerenu na jačanje  inkluzivnog poduzetništva u središnjoj Europi. Cilj projekta je ojačati kompetencije, inovacijske kapacitete  i vještine poduzetnika iz različitih društvenih skupina. Poseban naglasak stavljen je na međuregionalnu  suradnju kao ključ za razvoj društveno odgovornih poslovnih modela koji pridonose gospodarskom rastu i  društvenoj koheziji. Projekt se provodi u okviru programa Interreg CENTRAL EUROPE, s ukupnim  prihvatljivim troškovima od 2.057.599,60 EUR, od čega je 1.646.079,68 EUR sufinancirano iz Europskog  fonda za regionalni razvoj.

U okviru projekta osnovat će se pet ISIHUB-ova u regijama središnje Europe, od kojih će jedan biti smješten  u Hrvatskoj. ISIHUB-ovi su ključne točke podrške za poduzetnike kojima su potrebni alati i prilike za poslovni  rast, pomažući im da razviju poslovne vještine i inovativna rješenja za društvene izazove.
Uloga hrvatskih partnera, Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split i Javne ustanove RERA  S.D., u projektu TASK4ISI obuhvaća uspostavu regionalnog ISIHUB-a, povezivanje lokalnih dionika te razvoj  podrške za inkluzivno poduzetništvo kroz resurse, edukaciju i umrežavanje. Na prvom službenom sastanku  s ključnim dionicima predstavit će se ciljevi i aktivnosti projekta, formalizirati pokretanje centra te definirati  daljnji koraci za njihovo uključivanje. Regionalni ISIHUB postat će važna točka za povezivanje poduzetnika  s lokalnim i međunarodnim mrežama, jačajući gospodarski i društveni potencijal regije.

Vaša reakcija na temu