Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga: Otvorena izložba u GKMM-u

Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga: Otvorena izložba u GKMM-u

U organizaciji udruge ANST

Danas je Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droge, udruga ANST organizirala je mini-izložbu u GKMM-u

Od ponedjeljka je na Odjelu za djecu i mlade Gradske knjižnice Marka Marulića u Splitu postavljena izložba radova polaznika i polaznica kreativnih radionica u okviru projekta 'Kreativni pomak – avantura promjene', kojega udruga ANST 1700 provodi u suradnji s Centrom za pružanje usluga u zajednici Split i Hrvatskim zavodom za socijalni rad u Splitu, uz financijsku podršku Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Ovom, kako kažu, mini-izložbom, prigodno su obilježili 26. lipnja, odnosno Međunarodni dan borbe protiv zlouporabe droga i nezakonitog prometa drogama. Udruga ANST 1700 jedna je od najdugovječnijih splitskih udruga koja se već dvadesetak godina hvata u koštac s problemom ovisnosti. Djeluju na Mertojaku, a uz programe prevencije i resocijalizacije bivših ovisnika_ica, odnedavno provode i program smanjenja štete tzv. harm reduction u okviru čega su pokrenuli i dnevni boravak za korisnike_ice.

Cilj projekta 'Kreativni pomak – avantura promjene' jest prevencija ovisnosti kod mladih u riziku od socijalne isključenosti, a kroz omogućivanje kvalitetnog provođenja vremena. U okviru projekta stručni suradnici udruge jednom su mjesečnom s mladima iz Centra za pružanje usluga u zajednici provodili dramske, likovne i kreativne radionice, a s ciljem da mladi kroz različite umjetničke tehnike i forme izraze svoje emocije i stavove.

Izložbi su posjetili i sami mladi autori_ice, a neki od njih su usput iskoristili priliku učlaniti se u Gradsku knjižnicu, prolistati i posuditi zanimljive naslove koje su pronašli na Odjelu GKMM-a. Njihove radove možete pogledati do 1. srpnja i na taj način doprinijeti podizanju svijesti o važnosti prevencije i jačanju zaštitnih faktora kod djece i mladih.

Vaša reakcija na temu