Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ministar Beroš: Vrlo je vjerojatno da će koronavirus doći u Hrvatsku, možda već danas

Ministar Beroš: Vrlo je vjerojatno da će koronavirus doći u Hrvatsku, možda već danas

Ona je poput teže gripe

Ministar zdravstva Vili Beroš novinarima je pred Banskim dvorima kazao kako je vrlo vjerojatno da će virus doći u Hrvatsku...

- Mi smo spremni, nema potrebe za panikom. To je bolest koja ne ostavlja teže posljedice po organizam, ona je poput teže gripe. Vrlo je vjerojatno da će virus doći u Hrvatsku, možda već danas - dodao je.

Ministar zdravstva će danas otputovati u Rim koji je domaćin sastanka ministara zdravstva susjednih zemalja posvećenog suzbijanju koronavirusa na kojemu će se razmatrati koordinirani odgovor na epidemiju u sjevernoj Italiji. Sastanak će okupiti ministre zdravstva Italije, Hrvatske, Slovenije, Austrije, Njemačke, Francuske i Švicarske, a razgovarat će se o mjerama koje se poduzimaju.

- Zadnjih deset dana kompariramo različite odgovore, počevši od singapurskog, francuskog, njemačkog, engleskog, kompiliramo ih i promišljamo - istaknuo je Beroš, naglasivši da su naši epidemiološki stručnjaci veoma cijenjeni i vode gotovo glavnu riječ u europskim agencijama.

- Vjerujem da ćemo dati dobar odgovor na ovu ugrozu jer je veoma izvjesno da će virus ovih dana biti u Hrvatskoj. Mjesta panici nema, spremamo se, odgovorni smo, vidjet ćemo što će biti, ali zdravstveni sustav u ovom trenutku je maksimalno napregnut da odgovori na ovu ugrozu - poručio je Beroš.


Vaša reakcija na temu