Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Muškarcu s računa podignuto 1300 eura, policija uputila upozorenje

Muškarcu s računa podignuto 1300 eura, policija uputila upozorenje

U tijeku kriminalističko istraživanje

Iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske izvijestili su kako su zaprimili kaznenu prijavu za još jedno djelo računalne prijevare.

Oštećeni muškarac na svoj telefon zaprimio je poziv nepoznate muške osobe  s ponudom da mu se može izvršiti povrat izgubljenog novca - nakon što je prethodno na internetu poslao mail na oglas u kojem se nudi takva pomoć. Nakon što je nepoznatoj osobi dao podatke svoje bankovne kartice, shvatio je da mu je s računa podignuto oko 1300 eura. 

Na okolnosti zaprimljene prijave provodi se kriminalističko istraživanje.

Policija poziva građane na oprez. Uputila je nekoliko savjeta:

Ako nešto prodajete, za uplatu na vaš račun kupcu je dovoljno poslati samo IBAN broj i vaše ime i prezime, a nikako CVC/CVV kod (kod za verifikaciju na poleđini kartice koji se koristi kod internetskih plaćanja.

Prilikom uplate na račun, potrebni podaci su IBAN broj računa, dok su za terećenje računa potrebni broj bankovne kartice i sigurnosni kod, ponekad i dodatna autorizacija ako se radi o 3D sigurnosnoj provjeri.

Nemojte dijeliti kartični pin ili lozinku za online bankarstvo. Ne šaljite novac na neki nepoznat račun bez prethodne provjere. Ako mislite da se radi o lažnom pozivu za uplatu, prijavite svojoj banci.

Informirajte se, budite oprezni, ne poklanjajte povjerenje i osobne podatke bilo kome.

Više informacija i savjeta kako izbjeći investicijske prijevare mogu se pronaći u projektu MUP-a Web heroj - ulovimo lika s weba koji tvoje € vreba.

Vaša reakcija na temu