Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
NAKON PET MJESECI Jadroliniji 'Oliver' zaplovio prema Veloj Luci

NAKON PET MJESECI Jadroliniji 'Oliver' zaplovio prema Veloj Luci

Spreman za prvu plovidbu

Nakon pet mjeseci radova na njegovoj prilagodbi zahtjevima Hrvatskog registra brodova (HRB), 'Oliver' se u kasnim poslijepodnevnim satima konačno otisnuo prema Splitu gdje će održavati liniju prema otoku Korčuli, odnosno Veloj Luci.

Za razliku od prije mjesec dana, kada je inspektor Lučke kapetanije Rijeka zbog uočenih nedostataka iz zone sigurnosti plovidbe stopirao njegovo najavljeno isplovljavanje, novonabavljani Jadrolinijin trajekt ovog je puta, očito, uspješno prošao preglede HRB-a i Lučke kapetanije Rijeka.

Kako doznaje Novi list iz Jadrolinije, 'Oliver' će najprije zaploviti prema Veloj Luci, gdje će zapovjednik broda Antun Miculinić obaviti probno pristajanje, a potom će krenuti prema Splitu gdje se očekuje u nedjelju u večernjim satima, dok je 'Oliverova' prva plovidba na državnoj liniji Split – Vela Luka najavljena za početak tjedna.

Njegovo pristajanje u Uble na otoku Lastovu ovisit će o završetku radova koji se izvode u tamošnjoj luci, a dotad će tu spojnu liniju prema Veloj Luci održavati drugi Jadrolinijin trajekt, 'Bartol Kašić'.

Vaša reakcija na temu