Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Nekad najbogatiji ministar čekao u redu za 1000 eura poticaja u Splitu

Nekad najbogatiji ministar čekao u redu za 1000 eura poticaja u Splitu

Otkrio i za što će ih koristiti

Lovro Kuščević, nekad najbogatiji ministar, bio je na dodjeli bespovratnih sredstava temeljem Programa sustavnog gospodarenja energijom u Splitu te uzeo 1000 eura poticaja za solare. Kuščević je čekao u redu, zajedno s ostalim dobitnicima poticaja, pokazuju fotografije koje je portal 24sata dobio od čitatelja.

Subvencije korisnicima javnog poziva za ugradnju solarnih elektrana na obiteljskim kućama i dizalica topline, među kojima je bio Kuščević (HDZ), dijelio je HDZ-ov župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban.

'Ja ću subvenciju iskoristiti za financiranje solarne elektrane na mojoj obiteljskoj kući u Nerežišćima, koja je napravljena u svibnju ove godine. Kriteriji dobivanja subvencije su jasni i transparentni te vjerujem da je sve napravljeno u skladu s pravilima. Na jednak sam način, kao ostali građani, udovoljio uvjetima i ostvario pravo na subvenciju', rekao je, između ostalog, Kuščević za 24sata.

Kuščević optužen za niz kaznenih djela, hoda po sudnicama

U srpnju 2019. godine, pritisnut nizom afera, Kuščević je podnio ostavku. Dosta vremena je provodio u sudnicama jer je optužen za niz kaznenih djela, mahom iz vremena kad je vodio Općinu Nerežišća. Tvrdio je da nije kriv.

Tijekom provjere osobnih podataka, prije čitanje optužnice, otkriveno je da Kuščevići više nisu u braku i da Lovro Kuščević ima mjesečna primanja od 800 eura, a njegova bivša žena 650 eura.

U međuvremenu je pokrenuo dvije tvrtke, i to Eco Living, koja se bavi proizvodnjom struje, i BD20 Project, koja se bavi gradnjom zgrada.

Vaša reakcija na temu