Foto: Flickr.com NOVA INTERNET PRIJEVARA Ucjenjuju i traže 950 eura u bitcoinima

NOVA INTERNET PRIJEVARA Ucjenjuju i traže 950 eura u bitcoinima

Policija moli građane da ne odgovaraju na takve poruke

Policija je u posljednje vrijeme zaprimila više prijava građana koji su na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili sumnjive poruke u kojima ih nepoznate osobe ucjenjuju navodeći kako su na njihova računala ili mobilne telefone instalirali zloćudne računalne programe (malware) putem kojih su ostvarili pristup njihovim osobnim podacima.

Prevaranti traže da uplate iznos od 950 eura u bitcoinima kako ne bi objavili podatke do kojih su došli, priopćili su iz policije. Ucjenjivači žrtvama daju rok od 48 sati da izvrše uplatu.

- Molimo građane da ne odgovaraju na takve poruke i da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti. Savjetujemo građanima da nikome ne daju svoje korisničke podatke i lozinke niti ih upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ako su to učinili, potrebno je odmah promijeniti lozinku koja se odnosi na određeni korisnički račun. Ako identičnu lozinku koriste i za druge korisničke račune i internetske usluge, potrebno je odmah promijeniti i te lozinke - kažu iz MUP-a.

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(57625, "");
Pregledaj komentare