Foto: Pixabay Obrtnik 'držao' radnika na crno i oštetio državu za 150 tisuća kuna

Obrtnik 'držao' radnika na crno i oštetio državu za 150 tisuća kuna

Plaće isplaćivo u 'kešu', a kupcima izdavao 'falše' račune

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačke 62-godišnjak je osumnjičen za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, odnosno za kaznena djela neisplate plaće; povrede prava iz socijalnog osiguranja; krivotvorenje službene ili poslovne isprave i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđena sumnja da je 62-godišnjak, kao vlasnik obrta sa sjedištem u Dubrovniku, tijekom 2018. i 2019. g. primio u radni odnos dvije osobe, od kojih jednu u radni odnos na određeno vrijeme, dok zasnivanje radnog odnosa druge osobe nije prijavio nadležnim tijelima. Plaće navedenih osoba je isplaćivao u gotovom novcu, a da pri tom nije obračunavao i uplaćivao doprinose, porez i prirez na dohodak prema posebnom propisu. 

Također je utvrđeno da je od sredine 2016. do ožujka 2019. s kupcima dogovarao kupoprodaju osobnih vozila u vlasništvu njegovog obrta, pri čemu je kupcima izdavao račune u kojima je neistinito prikazivao prodajnu cijenu vozila. 

Opisanim kaznenim djelima počinjena je materijalna šteta u iznosu nešto većem od 150 tisuća kuna. 

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.   

Vaša reakcija na temu
Aloooo article_emotions(71966, "");
Pregledaj komentare