Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Facebook OSVANULI STUPIĆI Ograđen dio ceste pred kućom komunalnog redara. Susjedi traže odgovore

OSVANULI STUPIĆI Ograđen dio ceste pred kućom komunalnog redara. Susjedi traže odgovore

Iz Grada tvrde da nisu postavljeni zbog njihovog djelatnika

Nekoliko metalnih stupića postavljenih na javnoj površini u Kaštel Sućurcu izazvalo je žustru raspravu među stanovnicima. Ako ćemo baš precizno, točno je šest metalnih barikada osvanulo pred ulazom privatne kuće.

U Facebook grupi koju dijele stanovnici Mašograda - kako Sućurac nazivaju mještani - objavljena je fotografija novih prepreka na javnoj površini koje su iznenadile, pa čak i uzrujale dio susjeda.

Polemizirali su o opravdanosti i razumnosti takve odluke, te traže odgovor čija je to uopće ideja i kako je do toga došlo. Kaštelani nisu pošteđeni standardnih gradskih problema - komunalnog nereda, neadekvatne infrastrukture, prometnih čepova te manjka parkirnih mjesta, a kada netko na javnu površinu uz to doda i stupiće kojima se ograničava ionako sužen prostor, negodovanja su očekivana.

Vjerojatno bi se o stupićima manje raspravljalo da na toj adresi ne stanuje službenik komunalnog redarstva zbog čega su komentatori špekulirali kako je riječ o selektivnom uvođenju reda i samovolji zaposlenika kaštelanske gradske uprave.


No, iz Grada Kaštela su kazali kako su oni izdali nalog za postavljanjem stupića. 

- Početkom lipnja gospođa koja stanuje na predmetnoj adresi podnijela je zahtjev u Grad Kaštela za nesmetanim kolnim pristupom vlastitoj stambenoj jedinici koji je učestalo bio ometan parkiranjem vozila. Primarni razlog zahtjeva je to što na navedenoj adresi stanuje nepokretna osoba s invaliditetom kojoj je učestalo potrebna hitna medicinska pomoć, a zbog spomenutih nepropisno parkiranih vozila dolazilo bi do nemogućnosti pristupa medicinskog osoblja - odgovorili su iz gradske uprave uz napomenu kako je izrađen prometni elaborat i ishođena suglasnost MUP-a.

- Prema policiji na tom mjestu zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje vozila. Navedeni stupići postavljeni su od strane vlastitog komunalnog pogona kao privremena mjera do iscrtavanja znaka zabrane. Kroz narednih nekoliko dana iscrtat će se znak zabrane, a nakon toga postavljeni stupići će biti uklonjeni - najavljeno je.

U odgovoru nam nije spomenut komunalni redar koji navodno živi na toj adresi. Tražili smo nadopunu odgovora, a svakako bismo tražili dodatno pojašnjenje ove intervencije na javnoj površini, jer je vrlo neobično da se gradska uprava odlučila prvo postaviti stupiće do iscrtavanja znaka zabrane. Zanimalo nas je zašto se radio dupli posao, zašto su se krajem prošlog tjedna postavili stupići da bi se vrlo brzo uklonili. Iscrtavanje znaka zabrane čini se kao puno jednostavnija radnja od ugradnje barikada.

- Kako bi se oslobodili kolni pristupi dvorištima, a omogućilo parkiranje na drugim dijelovima čestice, na ovom mjestu će se iscrtati žute linije. Ovakav slijed (stupići privremeno, a iscrtavanje linija naknadno) je zato što se u strojeve za iscrtavanje ne može stavljati različite boje bez ispiranja. S obzirom na to da je u stroju trenutno druga boja, kada se ista istroši i kada se iscrta ono što je unaprijed dogovoreno, pristupit će se ispiranju i staviti žuta boja, a s ciljem optimiziranja troška i omogućavanja pristupa hitnim službama kao što smo naveli u prethodnom odgovoru - kazali su iz Grada Kaštela. Potvrdili su da na toj adresi zaista stanuje komunalni redar, ali nije spomenut jer nije naveden u prijavi problema pristupa kući. Postavljanje stupića je, kažu, koštalo otprilike 100 eura (materijal i radna snaga) zato što se ta oprema višekratno koristi, nije nabavljena zbog ovog slučaja i ponovno će se koristiti za neke druge potrebe.

Vaša reakcija na temu