Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Otac Filipa Zavadlava kažnjen sa 760 kuna, remetio je red i mir dok je iz stana pokušavao izbaciti djevojku sina Stanislava

Otac Filipa Zavadlava kažnjen sa 760 kuna, remetio je red i mir dok je iz stana pokušavao izbaciti djevojku sina Stanislava

Ometali su noćni odmor stanara

Ante Zavadlav, otac Filipa Zavadlava, koji je nedavno osuđen na 40 godina zatvora za trostruko ubojstvo, osuđen je na Prekršajnom sudu u Splitu na novčanu kaznu od 760 kuna zbog remećenja reda i mira.

Događaj se zbio prije dvije godine u stanu obitelji Zavadlav na Skalicama. Oko 22 sata Ante Zavadlav je iz stana pokušavao izbaciti djevojku mlađeg sina Stanislava. Vikao je na nju, došlo je i do fizičkog sukoba. Međusobno su se povlačili za ruke i tako su ometali mir i noćni odmor okolnih stanara. Djevojka je također osuđena, i to na kaznu od 570 kuna.

Zavadlav je na suđenju izjavio da je pristojno tražio od oboje da napuste stan, no onda je Stanislav nazvao alkoholiziranu majku koja mu je dala podršku pa su i on i cura odlučili ostati. Tražio je od djevojke da ode, a ona je kružila oko stola i nije htjela izaći. Priznao je da ju je doista uhvatio za rukav i povukao. Otvorio je vrata stana kako bi izašla, no ona je nehotice srušila ormarić za cipele.

'Stanislav je počeo skakati po stvarima, a ona me je strišala rukom po licu', požalio se Ante Zavadlav. Tvrdi da se nisu derali. Smatra da nisu uznemirili susjede, već jedno drugo.

Djevojka je na suđenju rekla da je znala da Stanislav konzumira drogu, ali je bila zaljubljena u njega i nije bila svjesna u što se upustila. Kaže da je Ante Zavadlav vikao na nju ni krivu, ni dužnu. Opirala se izbacivanju iz stana jer je navikla da se ljudi o svemu dogovore. Rekla je i da ju je Ante Zavadlav fizički napao. Pozvala je policiju jer se osjećala napadnutom. Više nije sa Stanislavom.

Na suđenju je došlo do suočenja okrivljenika. Oboje su ostali pri svojim iskazima.

Ispitan je i susjed Ante Zavadlava. Čuo je muške i ženske glasove, bila je velika galama, kasnije i buka, rekao je. Na vrata mu je pokucao Ante Zavadlav te zatražio da kaže Stanislavu i njegovoj djevojci da izađu vani jer on ne može s njima. Došao je u stan, pokušao razgovarati, no van nisu htjeli izaći. Prisjetio se kako je djevojka ozlijedila Antu po licu. Curi je rekao da izađe da se dalje ne stvaraju problemi. Nakon toga se povukao, nakon nekoliko minuta došla je policija.

Vaša reakcija na temu