Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović P(R)OZIVANJE PULJKA 'Objasnite nam iznimna umjetnička postignuća dotičnih budućih članova Kazališnog vijeća'

P(R)OZIVANJE PULJKA 'Objasnite nam iznimna umjetnička postignuća dotičnih budućih članova Kazališnog vijeća'

Glumac Nejašmić Banić kao predstavnik umjetnika kritizirao je gradonačelnikov postupak

Gradonačelnik Ivica Puljak je imenovao nove članove Kazališnog vijeća koji će predstavljati Grad u nadzoru teatra nakon što su bivši 'ambasadori' podnijeli ostavke. Nakon gotovo tri mjeseca, u trenutcima kada inspekcija stiže u kazalište zbog nadzora zakonitosti, Puljak je postavio nove predstavnike. Boje Grada branit će ubuduće Marina Kuzmanić Petreš, Natalia Tafra Bazina, Marin Kuzmić, Igor Vlajnić i Miro Nikolić.

Gradonačelnikovu odluku komentirao nam je predstavnik umjetnika u Kazališnom vijeću, glumac Marjan Nejašmić Banić.  

- Iznimno mi je drago što napokon izabrani članovi Kazališnog vijeća. Moram primijetiti da nisu izabrani putem javnog natječaja što je apsolutno u skladu s politikom transparentnosti i stručnosti, a ne stranačke iskaznice, koju zastupa gradonačelnik Puljak - uz dozu ironije prva je reakcija Nejašmića Banića.

Uputio je i zamolbu Puljku.

- Molio bih da nam gradonačelnik objasni koja su to iznimna umjetnička postignuća dotičnih budućih vijećnika, jer kako možemo vidjeti iz njihovih biografija, samo Igor Vlajnić dolazi iz umjetničkog sektora - poručio je predstavnik umjetnika.

Bivši članovi, izabrani natječajem na početku Puljkovog mandata, podsjetimo, ostavku su podnijeli koncem svibnja, prema riječima Luke Jadrića, bivšeg potpredsjednika Kazališnog vijeća, jer su bili izloženi strahovitom pritisku gradonačelnika Ivice Puljka da usvoje plan intendanta Vicka Bilandžića.

Prethodno su mu, naime, jednoglasno odbili i program rada, što je uvjet za smjenu intendanta. Barem je bio do sada.

Umjetnici su odradili Splitsko ljeto, no u kolovozu je pozvana ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek da se izvrši nadzor nad zakonitošću. Dopis potpisuju predstavnici umjetnika i radnika u Kazališnom vijeću, Nejašmić Banić i Dajana Stolić Bohnert, u ime Radničkog vijeća Frano Igor Barović te za sindikat Ivo König.

Inspekcija stiže.

Vaša reakcija na temu