Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Petar Škorić čestitao obljetnicu utemeljenja 4. Gardijske brigade

Petar Škorić čestitao obljetnicu utemeljenja 4. Gardijske brigade

'Sastavljena od dragovoljaca MUP-a i specijalnih postrojbi, bili ste simbol hrabrosti i odlučnosti, čineći nemoguće mogućim u najtežim trenucima naše povijesti'

Petar Škorić, bivši saborski zastupnik i veteran Domovinskog rada svim pripadnicima 4. Gardijske brigade Pauci čestitao je obljetnicu utemeljena postrojbe.

'Vaša hrabrost i predanost su nas vodili kroz najteže trenutke naše povijesti, ostavljajući neizbrisiv trag u srcima svih nas i cijelog hrvatskog naroda.

Na današnji dan 1991. godine rođena je 4. gardijska brigada Zbora narodne garde - Pauci, postrojba koja je hrabro stala u obranu naše domovine od srbo-četničke agresije. Sastavljena od dragovoljaca MUP-a i specijalnih postrojbi, bili ste simbol hrabrosti i odlučnosti, čineći nemoguće mogućim u najtežim trenucima naše povijesti.

4. gardijska brigada, od prvih dana obrane Kruševa pa do oslobađanja Dubrovnika, sudjelovala je u nizu ključnih obrambenih i oslobodilačkih operacija diljem Hrvatske. Njihova hrabrost i predanost pokazali su se u akcijama poput Maslenice, Zima 93, Skok 1 i 2, Ljeto 95, Oluja, Maestral i Južni potez. Njihov neumorni duh i podnesena žrtva ostaju trajni izvor inspiracije za sve nas i naraštaje koji dolaze.

U ovoj posebnoj prigodi, s ponosom se prisjećamo naših poginulih vitezova, čiji su životi bili utkani u temelje naše slobode. Njihov neumorni duh i žrtva vječno će živjeti u našim srcima. Obiteljima naših hrabrih branitelja iskazujemo duboku zahvalnost za neizmjernu žrtvu koju su podnijeli za dobrobit naše domovine.

Hvala im iz dubine srca!', poručuje Škorić. 

Vaša reakcija na temu