Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Pixabay Pijani taksist vozio turiste na dubrovački aerodrom

Pijani taksist vozio turiste na dubrovački aerodrom

Višestruki počinitelj prometnih prekršaja imao je 2,29 promila

Policija je jučer, oko 11.30 sati, u mjestu Plat u Župi dubrovačkoj zaustavila taksi vozilo koje se kretalo prema Cavtatu i krivudalo kolnikom. 

Utvrđeno je kako taksi vozi 45-godišnji višestruki počinitelj prometnih prekršaja. Bio je pod utjecajem alkohola od 2,29 promila, a putnike je vozio u Zračnu luku Ruđer Bošković. 

Isključen je iz prometa, uhićen i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do otrježnjenja nakon čega će je odveden na Općinski sud u Dubrovniku gdje je odlučeno da se postupak nastavlja redovnim putem. 

 Vožnja pod utjecajem alkohola ili droga

Upravljanje vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga težak je prometni prekršaj, a novčane kazne rastu ovisno o izmjerenoj količini alkohola u krvi, pa su kazne u rasponu od 90 do 2650,00 eura, a za razinu alkohola iznad 1,5 promila propisana je mogućnost kazne zatvora u trajanju do 60 dana.

Odbijanje testiranja je kažnjivo

Kažnjivo je i odbijanje vozača u prometu da se podvrgne ispitivanju prisustva  alkohola, droga ili lijekova u organizmu ili da odbije liječnički pregled, odnosno uzimanje krvi ili  urina radi analize i to novčanom kaznom  od 1320,00 do 2650,00 eura ili kaznom zatvora do 60 dana.

Vaša reakcija na temu