Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Grad Trogir Počeli radovi na produžetku nove trogirske rive, vrijedni oko 950 tisuća eura

Počeli radovi na produžetku nove trogirske rive, vrijedni oko 950 tisuća eura

Rok za dovršetak ljeto sljedeće godine

Uvođenjem izvođača u posao službeno su započeli radovi na izgradnji nastavka šetnice Brigi - Lokvice, na dionici od parkinga Lokvice, autobusnog kolodvora pa do starog kamenog mosta. Pojas je dug oko 300 metara te će s prethodno uređenih 450 metara činiti cjelinu od oko 800 metara. 

Radovi su vrijedni oko 950.000 eura s PDV-om, od čega 250.000 eura sufinancira Lučka uprava Splitsko-dalmatinske županije s obzirom na to da obuhvaćaju i obalni pojas. Ostatak će podmiriti Grad Trogir. 

Ugovor s izvođačem - tvrtkom Akropolis d.o.o. - potpisan je početkom ljeta. No radovi su čekali kraj turističke sezone. 

'Ovo će biti funkcionalni i vizualni nastavak šetnice koja je dovršena prošle godine i tek kada i ova dionica bude gotova, dobit će se puni efekt te će Trogir imati novu rivu nadomak stare gradske jezgre. U budućnost i je plan raditi isto sve od Briga do novog čiovskog mosta', najavio je gradonačelnik Ante Bilić.

Upravo pokrenuti radovi obuhvaćaju šetnicu s biciklističkom stazom, zeleni pojas, mali trg/park na silasku sa starog mosta kod kolodvora, urbanu opremu te novu rasvjetu i oborinsku odvodnju. 

Srećko Dragaš u ime izvođača radova istaknuo je kako neće biti nepoznanica na terenu s obzirom da su se jako dobro pripremili za projekt te su ranije izvodili radove na Foši s druge strane starog mosta - znaju s kakvim će se materijalom susresti. Također, izvodili su i radove na lukobranu i dijelu obale na Brigima. 

Postojeće privezane brodice privremeno će se maknuti te vratiti kada radovi budu gotovi. Rok za dovršetak je ljeto sljedeće godine. 

Vaša reakcija na temu