Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Veljko Martinović Počelo suđenje za ubojstvo mladog Splićanina, okrivljeni se ne osjeća kriv: 'Žao mi je što se dogodilo'

Počelo suđenje za ubojstvo mladog Splićanina, okrivljeni se ne osjeća kriv: 'Žao mi je što se dogodilo'

Ante Rušić otrčao je kući po nož i njime ubio 22-godišnjeg Luku Bančića

U Splitu je počelo suđenje 31-godišnjem Anti Rušiću za ubojstvo 22-godišnjeg Luke Bančića. Rušić je u zgradu suda doveden iz šibenskog zatvora. Tamo je premješten iz sigurnosnih razloga jer je ovo ubojstvo diglo na noge pola Splita i dovelo do velikog prosjveda ispred zgrade Županijskog suda.

Rušić se ne osjeća krivim. Kaže da mu je žao zbog svega što se dogodilo. Zasad neće iznositi obranu i odgovarati na pitanja.

Državno odvjetništvo tereti ga za ubojstvo, za što može dobiti do 20 godina zatvora.

Nakon što su se on i brat na ulici sukobili s grupom mladića, među kojima je bio i Bančić, Rušić je otrčao kući po veliki kuhinjski nož i zatrčao se put Bančića i njegovog društva. Zvao ga je da se vrati. Oni su, naime, već bili krenuli put svog kvarta. Bančić se odazvao i vratio. Obojica su pali. Kada su se dignuli, Rušić ga je ubo nožem. Bančić je napravio još koji korak pa potom pao. Sve se dogodilo koncem veljače pred hotelom Corner Željka Keruma.

Vaša reakcija na temu