Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Milan Šabić JEDAN PROBLEM MANJE Potpisan sporazum koji bi trebao omogućiti kretanje širim područjem Splita bez propusnica

JEDAN PROBLEM MANJE Potpisan sporazum koji bi trebao omogućiti kretanje širim područjem Splita bez propusnica

Očekuju odgovor Nacionalnog stožera

Gradonačelnici i općinski načelnici splitske Aglomeracije, Splita, Kaštela, Solina, Trogira, Dugopolja, Klisa, Podstrane potpisali su Sporazum o zajedničkom koordiniranju poslova i aktivnosti djelovanja civilne zaštite, a sve u cilju slobodnog kretanja građana unutar granica navedenog područja bez izdavanja propusnica dok traje epidemija koronavirusa.

Potpisani Sporazum je upućen Nacionalnom stožeru Republike Hrvatske te Stožeru civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije te se očekuje njihova Odluka. Sporazumom su se gradovi i općine obvezali na koordinirano djelovanje sa svim postojećim stožerima civilne zaštite na ovom području, a mjere civilne zaštite koje se odnose na građane na području gradova i općina odnose se jedinstveno na sve građane.

- Što se tiče propusnica, tajnici gradskih kotara i mjesnih odbora, ovlašteni od Stožera civilne zaštite Grada Splita dosad su izdali ukupno 8.841 propusnicu temeljem Odluke u zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u Republici Hrvatskoj, stanovnicima Splita koji napuštaju mjesto prebivališta/boravišta iz vitalnih obiteljskih razloga, poput pružanja skrbi djeci i starijim osobama te kupovine hrane i osnovnih potrepština - poručuju iz Banovine.

Mole sve građane koji su u sustavu e-Građani da zahtjev za propusnicu šalju preko sustava e-Građanin, kako bi se omogućilo lakše funkcioniranje cjelokupnog sustava izdavanja propusnica. 

- Iznimno, u slučaju ako građani nisu u sustavu e-Građani, mailom mogu zatražiti propusnicu od tajnika gradskih kotara i mjesnih odbora - zaključuju iz Grada.

Vaša reakcija na temu