Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Profesor Nikola Visković osuđen na 750 eura zbog puščane cijevi

Profesor Nikola Visković osuđen na 750 eura zbog puščane cijevi

Policija mu je upala u stan tražeći pištolj

Na splitskom Općinskom prekršajnom sudu zaključen je postupak koji se vodio protiv profesora emeritusa Nikole Viskovića po optužnom prijedlogu policije za nabavu i nemarno držanje oružja. Policija mu je upala u stan tražeći pištolj, i to nakon nekakve priče da se profesor povjerio izvjesnom S. M. da će u slučaju nemoći njime sebi presuditi. Profesor Visković ustvrdio je kako je riječ o izmišljotini i da tog S. M. uopće ne poznaje, niti je s njim razgovarao, a pogotovo mu se povjerovao.

Policija je pronašla puščanu cijev koju je profesor nabavio još prije 20 godina i protiv njega podigla optužni prijedlog uz obrazloženje da se radi o funkcionalnom dijelu oružja koje bi se jednog dana moglo iskompletirati i poslužiti za pucanje. Profesor Visković nije imao u planu nabaviti ostale dijelove puške, no sud ga je ipak osudio za dva prekršaja iz Zakona o nabavi i posjedovanju oružja, i to na novčanu kaznu od 750 eura.

Presudu profesor Visković nije želio komentirati. Doznajemo da je podnijeta žalba pa će o svemu odlučiti Visoki prekršajni sud.

Vaša reakcija na temu