Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Projekt 'Ekipa iz Kantuna': Škola medijske kulture sa srednjoškolcima i studentima

Projekt 'Ekipa iz Kantuna': Škola medijske kulture sa srednjoškolcima i studentima

Prezentacija je u srijedu

U Trogiru će se u srijedu predstaviti projekt 'Ekipa iz Kantuna'. Predstavljanje će se održati u Kantunu kulture s početkom u 19.15 sati. Osmišljen je zato da mladi ljudi - učenici, gimnazijalci, studenti - počnu Kantun kulture doživljavati kao svoj prostor i mjesto koje i njima nudi kvalitetne sadržaje primjerene njihovim interesima.

Osnovna je ideja projekta senzibilizirati mlade, srednjoškolce i studente, za sve kulturne discipline koje Kantun kulture prezentira svojoj publici. Projekt 'Ekipa iz Kantuna' trebao bi postati njihov dobar razlog da izostanu iz kafića i sa zidića i klupa u parkovima, te da kvalitetno provode svoje slobodno vrijeme baveći se kreativnim radom. 

Temeljni koncept projekta jest 'proizvodnja' kazališne predstave, ali tako da mladi budu uključeni u sva područja rada u kazališnom procesu, odnosno da uz pomoć mentora samostalno rade kostime, scenografiju, dramaturgiju, kazališno svjetlo, ton, likovno oblikovanje maski, kazališnu glazbu, pokret, rekvizitu, marketing i PR za predstavu, tekstualne i video priloge za medije, oglašavanje, te da neki od njih igraju u predstavi.

Suradnici na projektu su brojni domaći umjetnici i kazališni djelatnici, a polazište je književni klasik prikladan širokom, ali ipak specifičnom dobnom spektru ciljane grupe: Životinjska farma Georga Orwella, koja je lektirni naslov u 2. razredu srednje škole i koja tematski obuhvaća i građanski odgoj.

Zaključne aktivnosti projekta su izvedba kazališne predstave te premijera dokumentarnog filma o radu na predstavi, te kratkog filma za distribuciju na društvenim mrežama.

Na kraju projekta 'Ekipa iz Kantuna' Kantun kulture imat će svoju kazališnu predstavu koja će se moći igrati i za građane i za srednjoškolce u nadolazećim nastavnim godinama.

Projektni tim 'Ekipe iz Kantuna' čine: Marina Vujčić, voditeljica kulturnih programa u Kantunu kulture, Nora Krstulović, redateljica i voditeljica projekta, Lucija Dražić, knjižničarka Srednje škole Ivana Lucića Trogir, Nina Raljević Sikirica, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj školi Ivana Lucića Trogir, Jasna Bekavac, profesorica hrvatskog jezika u Srednjoj strukovnoj školi Blaž Jurjev Trogiranin, Maja Maljković Zelalija, PR stručnjakinja i dizajnerica te Magdalena Kudelik, likovna umjetnica.

Budući da je projekt zamišljen kao community projekt - važan za cijelu zajednicu - cilj je kao mentore i suradnike angažirati što više lokalnih mentora za određena područja.

Projekt počinje u rujnu, s početkom nastavne godine, a završava u svibnju premijerom kazališne predstave 'Životinjska farma' u Kantunu kulture.

Vaša reakcija na temu