Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Projekt uređenja Žnjanskog platoa dobitnik nagrade struke na ovogodišnjoj skupštini građevinskih inženjera

Projekt uređenja Žnjanskog platoa dobitnik nagrade struke na ovogodišnjoj skupštini građevinskih inženjera

Jedan od najvećih i najvažnijih projekata u gradu Splitu u proteklih 45 godina

Proteklog vikenda u Splitu održala se skupština Hrvatskog saveza građevinskih inženjera, a u sklopu iste djelatnici tvrtke Žnjan predstavili su okupljenima projekt uređenja Žnjanskog platoa, jedan od najvećih i najvažnijih projekata u gradu Splitu u proteklih 45 godina.

U sklopu skupštine, dodijeljena su i priznanja, a ovogodišnje stručne nagrade, između ostalih, otišle su i projektu uređenja Žnjana te zaslužnim pojedincima koji vode projekt i gradilište.

- Uistinu je čast kad upravo struka prepozna trud i rad koji ulažemo da bi se projekt uređenja Žnjanskog platoa realizirao u planiranom vremenskom roku i po najvišim standardima struke. Moram naglasiti da ovo priznanje nije za nas kao pojedince, već da su ova priznanja za baš svakog inženjera, radnika i sve djelatnike koji neumorno i predano rade svaki dan, po suncu i kiši. Ovo je priznanje da mi kao kolektiv radimo stvari na ispravan način. Zato ovim putem zahvaljujem svim suradnicima, kao i HSGI jer su nas prepoznali, rekao je Zoran Jakelić, voditelj projekta uređenja Žnjana.

Kako bi uistinu shvatili o kakvom se obuhvatu posla radi, građevinski inženjeri iz cijele Hrvatske posjetili su i samo gradilište, a tamo su ih dočekali direktor tvrtke Žnjan Antonio Ljubas, voditelj projekta Zoran Jakelić te voditelj gradilišta Joško Galić. Iz prve ruke saznali su kako teku radovi, ali i sve detalje o projektu.

- Dojam nakon obilaska gradilišta je fascinantan. Čuli smo o novim tehnologijama koje su primijenjene na ovom gradilištu i u svakom slučaju, opravdali su nagrade koje smo mi kao HSGI dodijelili i voditelju građenja, i glavnom inženjeru gradilišta i nadzornom inženjeru. Gradilište je posloženo na način da je to zapravo školski primjer organizacije gradilišta. Sve je na svom mjestu, sve je uredno, sve se radi dogovorno, rekla je Mirna Amadori, predsjednica HSGI-a.

Radovi na projektu teku prema predviđenom planu, a trenutno su u završnoj fazi betonski radovi koji bi trebali biti gotovi do kraja godine, dok su betonski radovi na garaži, najvećem i najzahtjevnim objektu, završeni proteklog mjeseca.

- Kad gledam kako je ovo izgledalo prije, a kako će poslije, ovo će biti stvarno vrhunski, ideja, raznolikost, plaže, skakaonice, veselim se dolasku kad bude gotovo, rekao je Luka Jelić, član HSGI.

- Vjerujem da dosta Splićana i ne zna koliko je ovdje toga napravljeno i koji je ovo obujam posla zapravo. Još nisu svjesni što će Split u budućnosti dobiti i šta nas na Žnjanu čeka. Vidi se da projekt ide uredno, da imamo posla sa stručnim i kvalitetnim izvođačima i čast mi je vidjeti jedno ovako čisto gradilište, kao jednom inženjeru to je nešto izuzetno, zaključila je Adela Visković, članica HSGI i organizatorica ovogodišnje skupštine.

Podsjetimo, u veljači 2024. započeli su radovi na uređenju i rekonstrukciji Žnjanskog platoa. Kada radovi na svim projektima koji se paralelno trenutno odvijaju i završe, Žnjan će postati druga najveća zelena površina u Splitu s oko 48.000 m2 zelenila. Za izvođača radova izabrana je tvrtka Lavčević d.d. i Lavčević-inženjering d.o.o., a vrijednost radova iznosi 45,5 milijuna eura bez PDV-a, dok je za nadzor nad radovima izabrana zajednica ponuditelja Geoprojekt d.d. i Sedra Consulting d.o.o. u iznosu od 183.980 eura bez PDV-a. 

Vaša reakcija na temu