Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Ravnatelj Hitne: Dva puta smo odlazili na intervenciju, zvali su nas da se osjeća slabo i nemoćno

Ravnatelj Hitne: Dva puta smo odlazili na intervenciju, zvali su nas da se osjeća slabo i nemoćno

Leo Luetić o smrti Vladimira Matijanića

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije Leo Luetić potvrdio nam je da su njegovi djelatnici jučer dva puta odlazili kod Vladimira Matijanića, novinara Indexa, koji je jučer preminuo.

'Prvi poziv bio je oko 12.30 sati da bolesnik ima covid i da se osjeća slabo i nemoćno. Tim 1 otišao je na intervenciju. Napravili su pregled i dali Medrol za terapiju.

Drugi poziv je stigao sat i pol kasnije. Nije bilo ništa panično. Samo da mu nije ništa bolje. Na intervenciju je otišao drugi tim. Pacijent je bio pri svijesti i kontaktibilan, no arestirao je kada su ga pokušali staviti u transportnu stolicu. Pokušali su ga reanimirati, ali nažalost bez uspjeha', kaže Luetić.

Poznato mu je da je Matijanić bio na pregledu na Odjelu infektologije, ali kaže kako od ekipe Hitne pomoći nije eksplicitno traženo da se odveze u bolnicu.

Pitali smo Luetića je li čuo da ministar Beroš šalje inspekciju u Split da se ispitaju okolnosti oko smrti Vladimira Matijanića.

'Neka dođu', samo je kratko poručio Luetić.

Vaša reakcija na temu