Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: Ivana Topić / Portal grada Kaštela Rekonstrukcija Tuđmanove ceste u Sućurcu: Od ponedjeljka radovi se prebacuju na sjeverni dio

Rekonstrukcija Tuđmanove ceste u Sućurcu: Od ponedjeljka radovi se prebacuju na sjeverni dio

Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.950.794,23 eura

Posljednjih gotovo sedam mjeseci radi se na rekonstrukciji Ceste dr. Franje Tuđmana u Kaštel Sućurcu i to prvi dio četvrte faze rekonstrukcije koja obuhvaća radove od Rimskog puta do Krknjača, piše Portal grada Kaštela.

Odrađen je južni dio prometnice gdje se izgradio kolektor za oborinsku odvodnju, vodoopskrbni cjevovod. Postavljen je prvi sloj asfalta te je uređen nogostup. Početkom tjedna s radovima se krenulo na sjevernom dijelu. A potom će se nastaviti s rekonstrukcijom prema trgovačkom centru.

Nakon provedenog postupka javne nabave s tvrtkom Strabag d.o.o. sklopljen je ugovor o izvođenju radova rekonstrukcije Ceste dr. Franje Tuđmana, dionica Rimski put – Krknjač. Predmetni radovi obuhvaćaju izgradnju kolektora oborinske odvodnje, izmjenu dvaju dotrajalih vodoopskrbnih cjevovoda novim cjevovodom te uređenje nogostupa, autobusnih stajališta i ogradnih zidova te ostale opreme ceste. Ukupna vrijednost ugovorenih radova iznosi 1.950.794,23 eura bez PDV-a. Izvođač radova je uveden u posao 29. studenog 2023. godine, a rok završetka radova je 24 mjeseca od uvođenja u posao.

Što se u proteklom periodu odradilo na rekonstrukciji navedene dionice te što je još preostalu pitali smo nadležne Grada.

- Radovi se odvijaju prema planiranoj dinamici. Na južnoj strani asfaltiran je nogostup, a asfalt koji je vidljiv na kolniku je nosivi sloj jer će se završni sloj izvesti na kraju radova na cijeloj dionici kako bi ostao ravnomjeran po cijeloj dužini zahvata. Do sada su se na južnoj strani, od kuće časnih sestara Službenica milosrđa do ulaza u Reciklažno dvorište izveli radovi na izgradnji kolektora oborinske odvodnje, zamjeni vodoopskrbnih cjevovoda, uređenju nogostupa, autobusnog stajališta, ogradnih zidova i druge cestovne opreme - kazali su Portalu grada Kaštela.

Od ponedjeljka u promet je puštena južna strana te je vidljivo kako se krenulo s radovima na sjevernom dijelu prometnice.

- Na sjevernoj strani ove dionice preostaje urediti kolničku konstrukciju, potporne zidove, nogostup i autobusno ugibalište. Nakon toga radovi će se nastaviti od Reciklažnog dvorišta do Petrokamena, a u završnoj fazi uslijediti će nastavak prema Emmezeti, gdje će se na isti način urediti dodatnih 600 metara prometnice - kazali su iz Grada.

Završetkom ovih radova cijela dionica Ceste dr. Franje Tuđmana prema Solinu bit će potpuno uređena.

Vaša reakcija na temu