Dalmatinski portal koristi 'kolačiće' za što trebamo Vašu privolu. Ako nam želite pomoći u prikupljanju podataka za analitičke odnosno statističke svrhe, molimo Vas prihvaćanje 'kolačića' za analitiku. Naša web stranica koristi i marketinške 'kolačiće' zbog pružanja marketinškog sadržaja za koje od Vas također trebamo privolu. Bit ćemo sretni ako se slažete s tim jer Vam tako možemo ponuditi najbolje korisničko iskustvo.

Saznaj više
Foto: MUP Sedmeročlana skupina osumnjičena za organizaciju šverca migranata, četvorica su završila u zatvoru

Sedmeročlana skupina osumnjičena za organizaciju šverca migranata, četvorica su završila u zatvoru

Tri mjeseca su bili pod tajnim mjerama

U splitskom zatvoru završila su četvorica iz sedmeročlane skupine koju sumnjiče za organizaciju šverca migranata. Riječ je mahom o policiji već dobro poznatim osobama, jedan među njima ima već osam godina zatvorskog staža.

Skupina je bila tri mjeseca pod tajnim mjerama nadzora i većina dokaza temelji se na pozicijama njihovih mobitela i snimljenim razgovorima.

Kako neslužbeno doznajemo, dvojica privedenih priznali su inkriminacije, ali su ipak završili u istražnom zatvoru, što zbog ranije osuđivanosti, što zbog velikog broja prebačenih migranata.

Dvojica osumnjičenika pušteni su na slobodu nakon ispitivanja, a sedmi osumnjičenik već se nalazi u istražnom zatvoru zbog drugog kaznenog postupka.

Slučajem se za sada bavi Općinsko državno odvjetništvo u Splitu, no nije isključeno da predmet eventualno preuzme USKOK ukoliko se ustanovi da je sedmorka djelovala u sastavu zločinačke organizacije.

Vaša reakcija na temu